Yleinen savoylaiset

Helsinkiin uusi jazzfestivaali: SavoyJAZZFest 8.-10.3.2019

Billy_Cobham_by_TAMA

SavoyJAZZFest maaliskuussa, vieraiksi mm. Billy Cobham ja Jazzmeia Horn

Helsinki saa uuden jazzfestivaalin, kun Savoy-teatterissa järjestetään ensimmäinen SavoyJAZZFest 8.-10.3.2019.

Perjantaina 8.3. Savoyn lavalle astuu maailman parhaaksi rumpaliksikin kutsuttu, legendaarinen amerikkalainen Billy Cobham. Hän esiintyy Savoyssa viisihenkisellä kokoonpanolla. Konsertti on osa Cobhamin 75-vuotisjuhlakiertuetta.

Lauantain 9.3. päävieras on nuoremman sukupolven edustaja, laulaja Jazzmeia Horn. Hänet tunnetaan taiturillisesta tekniikasta, sielukkaasta äänestä ja koskettavista tulkinnoista. Grammy-ehdokkaana ollut Jazzmeia Horn esiintyy Savoy-teatterissa nelihenkisellä kokoonpanolla.

Brooklyn, NY - November 30, 2016 - Jazzmeia Horn.  credit: Jacob Blickenstaff

SavoyJAZZFestin ensimmäinen taiteellinen johtaja on trumpetisti Jukka Eskola. Hänen kolmivuotinen taiteellisen johtajan kautensa kattaa vuodet 2019-2021. Eskola kuuluu tämän hetken arvostetuimpiin jazzmuusikoihin. Sony Jazzpalkinnon vuonna 2006 voittanut ja Pori Jazzin vuoden taiteilijaksi 2007 valittu trumpetisti on julkaissut viisi soololevyä. Hän on soittanut lukuisten koti- ja ulkomaisten artistien kanssa ja tunnetaan mm. kokoonpanoista The Five Corners Quintet, Jukka Eskola Soul Trio ja Ricky-Tick Big Band.

Jukka Eskola - 05- pieni

”Savoy-teatterin historiaa henkivä miljöö luo jo tietyn ”jazzmaisen” fiiliksen. Mielestäni jazz, tyylikkyys ja design kulkevat käsi kädessä. Akustiikaltaan ja visuaalisilta mahdollisuuksiltaan Savoy on ainutlaatuinen sali Helsingissä”, Eskola luonnehtii.

Ohjelmistolinjauksia ovat kansainvälisyys ja isot konsertit. Esiintyjiksi Eskola haluaa tämän hetken nousevia, kansainvälisiä nimiä, jotka ovat jo tunnettuja jazzmarginaalin sisällä sekä jazzmusiikin jättiläisiä mahdollisuuksien mukaan.

”Yhdistelemme ohjelmaan laadukkaita kansainvälisiä sekä kotimaan ykköskaartin esiintyjiä. Salin koko velvoittaa isohkoihin kiinnityksiin.”

Eskola tähdentää myös UMO:n merkitystä suomalaisessa jazzkentässä ja haluaa UMO:n mukaan festivaaliohjelmaan.

Tapahtuman pääyhteistyökumppani on Hotel Haven. ”Hotel Havenia ja Savoy-teatteria yhdistävät korkea laatu, kansainvälisyys sekä keskeinen sijainti Helsingin historiallisessa keskustassa”, sanoo Hotel Havenin hotellinjohtaja Mika Makkonen.

 Kolmipäiväinen SavoyJAZZFest järjestetään 8.-10.3.2019 Savoy-teatterissa. Kolmen päivän Early Bird -liput ovat myynnissä nyt. Lisää artistikiinnityksiä julkistetaan lokakuun alussa, ja tuolloin tulevat myyntiin myös yksittäisten päivien liput.

 

SavoyJAZZFest 8.-10.3.2019

Early Bird -liput 15.10.2018 asti:

Peruslippu Early Bird 97 e, Premium (parhaat paikat) Early Bird 127 e

Lisäksi Show&Dinner-vaihtoehtoja

www.lippu.fi sekä Savoy-teatterin lipunmyynti

 

Pääyhteistyökumppanina Hotel Haven

Hotel Haven LOGO

Kommentoi