Yleinen savoylaiset

Trumpetin supertähti Till Brönner SavoyJAZZin päävieraaksi syyskuussa

Till Brönner_600x337 kantiskirje pienempi (002)

Savoy-teatterin ensimmäinen SavoyJAZZ-viikonloppu 15.-16. syyskuuta saa huikean lähdön, kun lauantain pääesiintyjäksi saapuu huikea Till Brönner Duo.

Trumpetisti Till Brönner on Saksan suosituimpia jazzmuusikoita, ja hän on voittanut useita alan merkittäviä palkintoja. Brönner on tehnyt yhteistyötä nimekkäiden artistien kanssa, kuten Natalie Cole, Tony Bennett, Annie Lennox, Sergio Mendes, Kurt Elling ja Milton Nascimento. Duon toinen jäsen on ruotsalainen pianisti Jacob Karlzon. Karlzon tunnetaan huipputason jazzmuusikkona ja -säveltäjänä. Hän on tehnyt pitkään yhteistyötä mm. jazzlaulaja Viktoria Tolstoyn kanssa.

 

Laulava trumpetisti

Till Brönner on Saksassa superjulkkis toimittuaan Saksan X-Factor -ohjelman tuomarina. Sen lisäksi, että Brönner on trumpettivirtuoosi hän osaa myös laulaa, ja kenties tämä seikka on nostanut hänet jazzmarginaalista suuren yleisön tietoisuuteen ja levymyyntilistoille.

Suomalaisen jazzin kärkinimiin kuuluvan trumpetistin Jukka Eskolan mukaan ”Brönner on maailmanluokan trumpetisti. Hänen soittonsa on teknisesti suvereenia ja svengaavaa. Brönnerin improvisointi perustuu mielenkiintoisiin melodisiin linjoihin, jotka ovat jazzharmonisessa mielessä erittäin monipuolisia. Hän kykenee muokkaamaan trumpettinsa soundia useisiin eri suuntiin.”

Pääkuva Till Brönner & Dieter Ilg Duo and Valtteri Laurell Pöyhönen Nonet Lippupiste_984x333
vas. Valtteri Laurell Pöyhönen, Till Brönner ja Antti Sarpila

Lauantain SavoyJAZZ-konsertin aloittaa Ricky Tick Big Bandin ja Dalindéon keulahahmona tunnetun Valtteri Laurell Pöyhösen Nonet, jota voidaan kutsua sukupolvensa All Star -kokoonpanoksi. Siinä soittavat Valtteri Pöyhönen, sähkökitara, Jukka Eskola, trumpetti ja flyygelitorvi, Petri Puolitaival, alttosaksofoni ja huilu, Jussi Kannaste, tenorisaksofoni, Antti Rissanen, pasuuna, Ville Vannemaa, baritonisaksofoni ja bassoklarinetti, Ville Herrala, kontrabasso sekä Jaska Lukkarinen, rummut. Nonet esittää Pöyhösen teoksen Tigers Are Better Looking, jonka solistina soittaa klarinetisti Antti Sarpila.

Sunnuntaina SavoyJAZZ-viikonloppu jatkuu iltapäiväkonsertilla, jossa esiintyy Sibis Alumni Big Band saksofonisti Seamus Blaken johdolla. Konsertin solisteja ovat Blake sekä latvialainen laulaja Diana Payton.

Amerikkalainen Seamus Blake (s. 1970) on sukupolvensa merkittävimpiä jazzmuusikoita. Hän on julkaissut omalla nimellään yli kymmenen albumia. Blake esiintyy vakituisesti muun muassa Mingus Big Bandin, Antonio Sanchezin ja Bill Stewartin yhtyeissä.

SavoyJAZZ-viikonloppu 15.-16.9.2018

la 15.9. klo 19.00 : Till Brönner Duo (Till Brönner ja Jacob Karlzon), Valtteri Laurell Pöyhönen Nonet, feat. Antti Sarpila

su 16.9. klo 15.00: Seamus Blake ja Sibis Alumni Big Band, feat. Diana Payton

Yhteislippu molempiin päiviin 67 euroa, 15.9. liput alkaen 37-67 e, 16.9. liput alkaen 27-37 e, lauantaina myös Show&Dinner 49-101 e, Liput Savoy-teatterista sekä lippu.fi

Pääkuva Seamus Blake ja Sibis Alumni Big Band Lippupiste_984x333
Seamus Blake ja Diana Payton

Savoy-teatteri, Kasarmikatu 46-48, Helsinki

www.savoyteatteri.fi, instagram: savoyteatteri, https://www.facebook.com/savoyteatteri/

Kommentoi