Yleinen savoylaiset

WALTARIN, Ertomaan ja Freundlichin SYMPOSION avaa Savoy-teatterin syksyn

150-juhlavuottaan viettävän Akseli Gallen-Kallelan elämään ja töihin perustuva Symposion tarjoaa tunteita ja ajatuksia herättävän elämyksen

 

Symposionin kantaesitys on 10.9.2015 Savoy-teatterissa.
Symposionin kantaesitys on 10.9.2015 Savoy-teatterissa.

Eri taiteenlajeja ja musiikkityylejä törmäyttävässä Symposion-esityksessä rock, klassinen musiikki, nykytanssi ja visualisointi yhdistyvät huimaksi sukellukseksi 150-vuotisjuhlavuottaan viettävän Akseli Gallen-Kallelan työhön ja elämään. Teoksen kantaesitys nähdään Savoy-teatterin syksyn avauksena torstaina 10.9.2015. Liput tulevat myyntiin keskiviikkona 13.5.2015.

Symposion tarjoaa uuden näkökulman Akseli Gallen-Kallelan elämäntyöhön. Taiteenlajeja ja musiikkityylejä yhdistävän, viidelle tanssijalle toteutettavan kokoillan teoksen koreografina toimii Thomas Freundlich ja säveltäjinä Kärtsy Hatakka sekä Rene Ertomaa.

Pitkään valmistellussa Symposion-teoksessa musiikin esittävät livenä rock-yhtye Waltari sekä klassinen Maestria-jousikvartetti. Esitys ammentaa inspiraationsa Akseli Gallen-Kallelan keskeisistä teoksista ja biografisista virstanpylväistäEsitys on valmisteltu yhdessä Gallen-Kallelan Museon kanssa, jonka arkistoista on saatu visualisoinnin pohjaksi mm. aiemmin julkaisematonta luonnosmateriaalia. Symposion on osa Akseli Gallen-Kallela 150-vuotisjuhlaohjelmaa.

Akseli Gallen-Kallela oli oman aikansa crossover-mestari. Hän oli suomalaisen mytologian tulkki mutta myös avarakatseinen kosmopoliitti, joka oli kotonaan niin Karjalan korvessa kuin Euroopan suurkaupungeissakin. Nykypäivän Suomessa ajatus maailmalle avoimesta, mutta kulttuurinsa juuret tuntevasta taiteilijasta on ajankohtaisempi kuin koskaan.

Symposion-esitys käsittelee myös sitä, miten jokainen sukupolvi luo omat merkityksensä taiteilijan työlle; kansallistaiteen pyhimyskertomukset lisäävät omat myyttien kerroksensa ikiaikaisten Kalevala-tarinoiden rinnalle.

SYMPOSION SAVOY-TEATTERISSA

to 10.9.2015 klo 19.30

pe 11.9.2015 klo 19.30

 

Ohjaus, koreografia, visualisointi Thomas Freundlich

Musiikin sävellys Kärtsy Hatakka & Rene Ertomaa

Tanssijat Saku Koistinen, Pekka Louhio, Minttu Pietilä, Riku Koskinen

Musiikin esitys Waltari + Maestria-jousikvartetti

Tuotanto Lumikinos Production ja Savoy-teatteri

Kesto 90 min, yksi väliaika

Liput alkaen 32/24 €, juhannukseen saakka Early Bird -tarjous 28/20 €

 

Savoy-teatterin lipunmyynti on avoinna arkisin klo 12-14.30 & 15-18. Lippuvaraukset kulttuurikeskuksen puhelinpalvelusta arkisin klo 12-18: puh. 09 310 12000 (pvm).

Helsingin kulttuurikeskuksen lippumyymälöissä liput myydään ilman toimitusmaksua.

Liput myös www.lippupalvelu.fi, jolloin hintaan lisätään toimitusmaksu.

 

Kommentoi