Yleinen savoylaiset

Korealaisen ja suomalaisen musiikin ainutlaatuinen kohtaaminen

Kaksi toisistaan kaukaista kulttuuria kietoutuvat yhteen maiden perinteitä ja nykymusiikkia yhdistelevässä KOREA KAAOS -konsertissa torstaina 28. syyskuuta Ainutlaatuinen ilta juhlii sekä maiden syviä perinteitä että innovatiivista nykykulttuuria suomalaisten ja korealaisten muusikoiden kohdatessa.

Suomessa pitkään työskennelleen korealaisen taidekuraattorin Amie Annin Sonoann-organisaation järjestämä konsertti Savoy-teatterissa on omistettu Suomen ja Etelä-Korean väliselle kulttuuriystävyydelle.

Illassa lavalle nousevat kolme yhtyettä: Ensemble Sinawi kuljettaa korealaisen perinnemusiikin ja shamanististen rituaalien äärelle. Suomalaisen flamencokitaristin luotsaama Joonas Widenius Trio puolestaan yhdistää ennakkoluulottomasti jazzin ja maailmanmusiikin elementtejä. Jouhikko ja kantele instrumentteinaan illan kolmas yhtye Duo Syrjälä & Logrén esittää sekä suomalaisuuden juurista että nykypäivän aiheista inspiroitunutta energistä kansanmusiikkia.

Sonoann on työpajoja, näyttelyjä ja kulttuuritapahtumia Euroopassa ja Etelä-Koreassa tuottava yleishyödyllinen yhdistys. Sonoannin tavoitteena on luoda kohtaamispaikkoja eri ikäisille ja erilaisista kulttuurisista sekä ammatillisista taustoista tuleville ihmisille. Työskentelemällä vakiintuneiden raamien ulkopuolella Sonoann pyrkii lisäämään ymmärrystä monenlaisista yhteiskunnallisista taustoista tulevien ihmisten keskuuteen.

KOREA KAAOS -konsertti Savoy-teatterissa
to 28.9.2017 klo 19.00
Liput 22 / 12 €, lippu.fi

Ensemble Sinawi
Shin Hyun-sik – Ajaeng (psalttari)
Kim Yang-hwa – Gayageum (sitra) ja laulu
Jeong Jun-ho – Janggoo (perkussiot)
Jeong Song-hee – Yanggeun (dulcimer) ja piano

Joonas Widenius Trio
Joonas Widenius – kitara
Hannu Rantanen  – basso
Karo Sampela – rummut, udu, pandeiro

Duo Syrjälä & Logrén
Pauliina Syrjälä – kantele
Lassi Logrén – jouhikko

Kommentoi