Yleinen savoylaiset

Countrydiiva Lorrie Morgan Savoy-teatteriin syyskuussa

Lorrie_Morgan2Kantritähti Lorrie Morgan esiintyy ensimmäistä kertaa Suomessa torstaina 7.9. Uransa aikana hän on tasoittanut tietä uusille naismuusikkosukupolville, mutta näkee tasa-arvon olevan vielä kaukana kantrimaailmassa.

Lorrie Morgan on ensimmäinen naiskantrilaulaja, jonka kolme levyä on rikkonut platinalevyrajan. Maskuliinisessa kantrimaailmassa edelläkävijän osa ei ollut helppo.

”Miesmuusikoille maksetaan edelleen enemmän. Nainen saa helposti kuulla olevansa narttu, jos tekee rohkeita bisnesratkaisuja. Uskon tasoittaneeni tietä nuoremmille”, Morgan sanoo.

Morganin juuret kantriin ovat vahvat: Myös Morganin isä Georg Morgan oli menestynyt kantrilaulaja, joka oli perustamassa legendaarista Grand Ole Opry -salia Nashvilleen. Lorrie Morgan esiintyi itse salissa ensimmäisen kerran ollessaan vain 13-vuotias.

Nashville on kuitenkin muuttunut, sanoo Morgan. ”Monet levy-yhtiöt ovat lopettaneet. Fanit kerääntyvät sinne, mutta siellä ei ole enää juurikaan paikkoja, joissa tehdä musiikkia yhdessä.” Side kaupunkiin on siitä huolimatta vahva. ”Vaikka Nashville on kovin erilainen kuin ennen, se on silti koti.”

Popimpi kantri-ilmaisu on vienyt jalansijaa perinteisemmältä, sillä se miellyttää enemmän nuorta yleisöä, Morgan näkee. Hän itse on kuitenkin pysynyt uskollisena tyylilajilleen eikä ole lähtenyt seuraamaan uusimpia musiikkitrendejä.

Luvassa intiimi ilta

Vapaa-aikaansa Lorrie Morgan viettää country-henkeen neljän koiransa, viiden kanansa ja puutarhansa parissa. Lempiharrastuksekseen hän mainitsee uimisen. Siviilissä Morgan on omien sanojensa mukaan rennompi ja melankolisempi kuin lava-Lorrie, joka rakastaa hauskanpitoa.

Savoy-teatterin konsertissa Morgan aikoo kuitenkin paljastaa itsestään uusia puolia kertomalla laulujen ohessa henkilökohtaisia tarinoita elämästään. ”Toivon, että yleisö tuntee minut paremmin konsertin jälkeen. Meillä tulee olemaan hauskaa!”

Teksti: Sirpa Hynninen

Lorrie Morgan Savoy-teatterissa to 7.9. klo 19.00

Lorrie Morgan – Vocals
Todd Woolsey – Lead Guitar / Band Leader
Clayton “Hale” White – Keyboard
Daisy Mallory – Acoustic Guitar
Hannu Rantanen – Bass
Eric “Ric” McCl ure – Percussion

Liput 57 / 47 / 10 €, Premium-lippu 77 € (sisältää konserttilipun, naulakkomaksun ja Lorrie Morganin CD:n)

Osta liput täältä

 

Lorrie Morgan

  • Kolme platina-albumia, 14 top ten -hittiä
  • Levyttänyt 12 albumia, joita myyty kahdeksan miljoonaa kappaletta
  • Music City News Female Vocalist of the Year vuosina 1994, 1996, 1997 ja 1998

Lorrie Morganin kotisivu

Kommentoi