Artikkelit Emmaliisa Kaikkonen

Savoy-teatterin vinkit aineettomiin ja vastuullisiin lahjoihin

joulukuva_savoyn_aula
Kuva: Emmaliisa Kaikkonen

Joulu lähestyy, ja osalla meistä sen myötä myös lahjapaniikki. Meitä mattimyöhäisiä auttaakseen Savoy-teatterin henkilökunta on koonnut lahjavinkkilistan. Haluamme kannustaa vastuulliseen kuluttamiseen ja aineettomien lahjojen suosimiseen, joten lista on laadittu tätä ajatellen.

Lahjaksi yhteistä aikaa luontokohteessa

Anna joululahjaksi omannäköiselläsi lahjakortilla yhteistä aikaa! Yhteinen aika alkaa olla nykymaailmassa suurempi luksus kuin materia. Tekemisen ei tarvitse olla kallista tai täynnä toimintaa. Suuntaa lähiluontoon ja pakkaa eväät mukaan. Suomi on täynnä upeita ja kiinnostavia retkikohteita, joten valinnanvaraa riittää. Luonto rauhoittaa ja tarjoaa iloa keholle ja mielelle. Muistelkaa menneitä, päivitelkää maailmanmenoa tai suunnitelkaa tulevaa. Tärkeintä on rauhoitettu yhteinen aika läheisen ihmisen kanssa.

Patsaskierros ja veistosreitit

HAMin veistospankkiin on listattu Helsingin ulkoteokset. Suunnittele joko itse räätälöity reitti tai valitse HAMin valmiista veistosreiteistä vaikkapa Tove Janssonin elämänpolku. Pyöräilyn ystäville löytyy myös 20 kilometrin patsaskierros. Laita kuumaa juomaa termokseen ja vie perheesi tai ystäväsi elämyskierrokselle!

Keikka kotisohvalta

Tunnelmallisen keikkakokemuksen voi järjestää myös kotisohvalla vaikkapa kaveriporukalle. Lippu.fi myy erilaisia livestriimi- ja keikkatallennelippuja ja Yle Areenasta löytää myös keikkataltiointeja, kuten Adelen paluukonsertin.

Lahjakortti yhteiseen aikaan

Jokaisen edellisistä vinkeistä voi muuttaa myös lahjakorttimuotoon. Jos olet taiteellinen, lahjakortti itsessään voi olla kaunis lahja. Lahjakortissa voi olla myös lupaus:

  • lapselle yhteisestä Korkeasaari-reissusta
  • isovanhemmalle yhteisestä kulttuurimatkasta vaikkapa naapurikaupunkiin
  • ystävälle tai perheenjäsenelle siivousavusta
  • kaverille yhteisestä pilkki- tai luisteluretkestä

Ja jotta lahjakortti tulee käytetyksi, muistathan palata joulun jälkeen asiaan, jotta voitte merkitä yhteisen ajan kalentereihinne!

Lahjoitus

Lahja hänelle, jolla on jo kaikkea! Lahjoituskohteen voi valita saajalle sopivaksi, tässä muutama vinkki Savoylaisilta:

Syrjäytymisvaarassa olevat lapset ja nuoret kotimaassa

Koulutus tytölle tai jokin muu aineeton lahja

Luonnon auttaminen joulutervehdyksellä

Koronarokote köyhään maahan

Savoyn festivaalipassi tai sarjalippu

Hyvän musiikin ystävälle keikkalippu on aina mieluinen lahja. Ensi kevään Savoy JAZZFestin festivaalipassit ja Savoy Worldin sarjaliput ovat jo myynnissä! Neljättä kertaa järjestettävä Savoy JAZZFest tuo 3.–6.3.2022 Helsinkiin monikansallisen superyhtye Artemisin sekä yhdysvaltalaishuiput basisti Christian McBriden ja trumpetisti Nicholas Paytonin.

Konserttisarja Savoy World koostuu kolmesta huippuesityksestä ympäri maailmaa. Tänä keväänä sarjassa mukana ovat ranskalais-syyrialainen jazzlaulaja-huilisti Naïssam Jalal, japanilainen rumpusensaatio Kodo sekä Gullah-kulttuuriin nojaavaa jazzahtavaa musisointia tarjoava Ranky Tanky Yhdysvaltain Charlestonista.

Jokaiseen esitykseen on myynnissä myös yksittäisiä lippuja.

Sydämellistä joulunodostusta,

Toivottaa Savoyn väki!

Emmaliisa Kaikkonen

Kommentoi