Artikkelit Aino Jääski

Timo Lassy ja RTBBB palaa Savoy-teatteriin

Timo Lassy on Savoy-teatterin suosituimpia vakioesiintyjiä ja yksi Suomen arvostetuimpia jazzmuusikoita. Lassylle myönnettiin tänä syksynä ansaittu tunnustus, Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinto, jota on jaettu vuodesta 1967 ansioituneelle suomalaiselle jazzmuusikolle.

Jazzliiton hallituksen palkintoraadin Jussi Fredriksson perusteli valintaa: ”Lassyn sielukas musiikki on rikastuttanut poikkeuksellisen vahvasti kotimaisen jazzmusiikin kenttää pitkin 2000-lukua. Lassyn juureva ja mukaansatempaava ilmaisu on valloittanut musiikinystävien sydämiä myös perinteisen jazzyleisön ulkopuolella. Terävä sävelkynä, tunnistettava soundi, loistava instrumentalisti, fantastinen yhtyeenjohtaja.”

Timo Lassy julkaisi helmikuussa tuoreen albuminsa Big Brass. Albumi on äänitetty Savoy-teatterissa, kahdessa loppuunmyydyssä konsertissa vuonna 2018. Savoy-teatterin konsertit äänitettiin alun perin Lassyn edellisen, vielä tuolloin julkaisuaan odottaneen Moves-albumin (2019) markkinointia varten. Kuunneltuaan äänityksiä myöhemmin saksofonistille heräsi kuitenkin ajatus livelevyn julkaisemisesta.

”Halusin myös dokumentoida hienon ajankuvan isosta bändistä, jossa on mukana useita pitkäaikaisia ystäviäni ja oman sukupolveni merkittävämpiä muusikoita Helsingin jazz-skenestä”, Lassy avaa ja jatkaa: ”Olen erittäin ylpeä tästä 14-henkisestä kokoonpanosta. Nämä Savoyn konsertit eivät olisi voineet onnistua paremmin, pidän niitä tähänastisen urani ehdottomina kohokohtina.”

Koko orkesteri palaa Savoy-teatteriin 16.11. järjestettävässä Timo Lassy with Ricky-Tick Big Band Brass -konsertissa. Konsertti toteutetaan turvavälein.

”Totesin narulle tarttuneen niin tuoretta ja ilmaisuvoimaista soittoa, että tämä maaginen tallenne oli vain pakko saada ulos.”

Timo Lassy (saksofoni), Teppo Mäkynen (rummut), Abdissa Assefa (perkussiot), Antti Lötjönen (kontrabasso), Henri Mäntylä (piano)

Ricky-Tick Big Band Brass:
Kapellimestari: Valtteri Laurell Pöyhönen
Trumpetit: Jukka Eskola, Kalevi Louhivuori, Mikko Karjalainen, Janne Toivonen
Pasuunat: Heikki Tuhkanen, Jay Kortehisto, Aaro Huopainen, Juho Viljanen

Kesto n. 75 min, ei väliaikaa.

Liput:
Peruslippu 37 €, eläkeläinen/työtön 27 €, lapsi/opiskelija 15 €
Osta liput
Aino Jääski

Kommentit

Kommentoi