Yleinen savoylaiset

Äänimestarin tärpit

Antti Vanhanen vaaka

 

Savoy-teatterin kevään tärpit kertoo äänimestari Antti Vanhanen

Antti Vanhanen on toiminut viisi vuotta Savoy-teatterin toisena äänimestarina. Hän on kotoisin Jyväskylästä, ja ammatinvalinta syntyi mutkan kautta.

”Lukioikäisenä Jyväskylän Huoneteatteri nappasi minut kesken pitkän matematiikan tunnin, kun tarvittiin teatteritekniikan osaamista. Olin jo seuraavana iltana rakentamassa teatterivaloja.”

Vanhanen meni kuitenkin opiskelemaan yliopistoon tietotekniikkaa. Hän on luonnontieteiden kandidaatti, mutta teatteri vei lopullisesti mennessään, kun hän pääsi oikeisiin töihin vuonna 1998 Jyväskylän kaupunginteatterin tehostemestariksi.

Äänimestari Antti Vanhasen tärpit Savoy-teatterin kevääseen:

1) Cheek su 23.3. klo 19

– On ilo saada Savoyhin vieraaksi Cheek, joka on myynyt Olympiastadionin kahteen kertaan ensi kesänä täyteen. Hänet on mukavaa nähdä konserttisaliympäristössä. En ole kuullut Cheekiä aiemmin livenä, mutta ostin tarjouksesta hänen ensimmäisen levynsä. Se on soinutkin jo pariin kertaan. Levyn perusteella kama on sellaista, joka todellakin iskee kuulijakuntaansa.

2) Maria de Buenos Aires pe 4.4. klo 19

– Astor Piazzolla on argentiinalaisen tangon nimi, jota ei voi välttää. Tällä kertaa hänen taidettaan tulkitsevat Martin Alvaro ja Angelica Klas yhtyeineen tango operitassa Maria de Buenos Aires. En tunne teosta ennestään, mutta tunnen esiintyjät, ja tiedän, että tämän bändin saundi on uskollinen Piazzollalle.

3) Aili Ikonen & Tribute to Ella su 6.4. klo 18

– Aili on ihastuttanut lauluäänellään useissa yhteyksissä. Hän on ollut muun muassa Jyväskylä Big Bandin solistina ja olen miksannut heidän keikkojaan. Aili Ikosen ääni on syvä sekä sielukas, ja hän osaa tulkita. Ella-tribuuttibändissä soittaa myös Mikko Arlin, tuttu rumpali Jyväskylästä.

4) Metropolia Orkesteri ti 29.4. klo 19

– Harvoin Savoy-teatterin stage on seiniään myöten täynnä soittajia mutta nyt on. Viimeksi heitä oli noin 70, tällä kertaa varmaan lähes yhtä monta. Metropolian opiskelijat soittavat Antti Rissasen johdolla raskaan rockin klassikkoja ja tuoreita hevihittejä. Solistina laulaa Kimmo Blom, joka ei ole ennestään tuttu, mutta hänellä maine loistomuusikkona.

www.savoyteatteri.fi, http://savoyteatteri.wordpress.com/ , https://www.facebook.com/savoyteatteri

Olemme myös twitterissä

Liput p. 09 310 12000 sekä Savoy-teatterin lipunmyyntipiste ja Lippupalvelu

Savoy-teatteri

Kasarmikatu 46-48

Kommentoi