Yleinen savoylaiset

Aili Ikonen Ellan jäljillä

TributeToElla1_hires

Love for Sale, How High the Moon ja What is This Thing Called Love. Aili Ikonen yhtyeineen tulkitsee Ella Fitzgeraldin tunnetuksi tekemiä klassikkokappaleita 6. huhtikuuta Savoy-teatterissa.

Korpilahdelta lähtöisin oleva laulajatar on saavuttanut urallaan jo paljon. Paitsi jazzia Ikonen on opiskellut myös kansanmusiikkia Sibelius-Akatemiassa. Vaativia esiintymisiä on kertynyt runsaasti ja taitoa on vaikka muille jakaa. Mutta vasta tänä keväänä vuorossa on debyytti Savoy-teatterin lavalla.

”Olen toki monesti istunut kuuntelemassa konsertteja Savoyssa”, Aili Ikonen kertoo. ”Savoyn lava vaikuttaa mahtavalta, ja sali on hienon näköinen funkkistila.”

Aili Ikosen kanssa Ella-tribuutissa esiintyvät trumpetisti Janne Toivonen, rumpali Mikko Arlin, pianisti Tuomas J. Turunen, saksofoni-huilisti William Suvanne sekä basisti Mikko Pellinen, joka vastaa kappaleiden uusista sovituksista.

”Sovituksissa soivat menneisyys ja tulevaisuus. Niissä kunnioitetaan perinteitä mutta samalla on haluttu tuoda mukaan myös nuoren jazz-sukupolven näkökulmaa.”

Mikko Pellisen sovituksista koostuva Ella Fitzgerald -tribuutti on julkaistu vastikään myös cd:nä ja vinyylinä.

”Haimme levylle nimenomaan livesoittosaundia. Suomessa ei ole tietääkseni aiemmin tehty varsinaisesti Ellalle omistettua levyä. Hän on minulle yksi tärkeimmistä jazzlaulajista, ja erityisesti ihailen hänen scat-lauluansa.”

Mitä scat-laulu oikeastaan tarkoittaa? ”Se on laulajan jazzimprovisaatiota scat-tavuilla, joilla laulaja kommunikoi bändin kanssa ja ilmaisee itseään.”

Tribuuttilevy ja -konsertti kuulostavat hienoilta, mutta eikö noin vahvan esikuvan seuraaminen kahlitse esiintyjiä?

”Halusimme pitää vanhaa Ellan ajan henkeä mukana, mutta esimerkiksi improvisaatio-osuudet laulan omasta elämästäni. Toki tarkkakorvainen kuulee niissä Ella-vaikutteita ja -lainoja”, Aili Ikonen hymyilee.

Ella-tribuutti on kuultu jo kymmeniä kertoja eri puolilla Suomea, mutta Savoy-teatteri tulee olemaan tähän asti yhtyeen suurin esiintymispaikka.

”Savoy-teatteri on meille mieluinen haaste ja samalla yksi kevään kohokohdista.”

 

Teksti Päivi Loponen

AILI IKONEN & TRIBUTE TO ELLA

su 6.4.2014 klo 18 Savoy-teatterissa

Konsertin järjestävät yhdessä Aili Ikonen & yhtye ja Savoy-teatteri. Konsertti kuuluu JazzHUG-konserttisarjaan. JazzHUG on tuore helsinkiläinen kollektiivi. Yritys järjestää jazztapahtumia eri estradeilla, julkaisee musiikkia sekä toimii artisteilleen kansainvälisenä agentuurina.

Liput alk. 28/24 e Savoy-teatterin lipunmyynti on avoinna arkisin  klo 12-14.30 & 15-18 sekä tuntia ennen esityksiä.

Lippuvaraukset kulttuurikeskuksen puhelinpalvelusta
arkisin
klo 12-18: puh. 09 310 12000 (pvm).

Lippuja voi ostaa myös Lippupalvelusta www.lippupalvelu.fi

Savoy-teatteri, Kasarmikatu 46-48, Helsinki

Kommentoi