Yleinen savoylaiset

Billy Bragg keikalle Savoy-teatteriin 6.6.

Billy Bragg netistä suoraan.htm

Englantilainen muusikko, yhteiskuntakriitikko ja maailman kauneimpien rakkauslaulujen isä Billy Bragg soittaa kesäkuussa kaksi keikkaa Suomessa. Mies ja sähkökitara nähdään Helsingin Savoy-teatterissa perjantaina 6. kesäkuuta ja Tampereen Klubilla 7. kesäkuuta.

Ennakkoliput molemmille keikoille tulevat myyntiin torstaina 13. helmikuuta.

Billy Braggin ura alkoi punkin myötä vuonna 1977. Kuusi vuotta myöhemmin mies ja sähkökitara -formaatin löytänyt artisti julkaisi ensilevytyksensä Life’s a Riot with Spy Vs Spy, jolla soi mm. Braggin tunnetuin kappale A New England.

Billy Braggin viimeisin albumi Tooth & Nail ilmestyi viime vuonna. Levy pohdiskelee elämää ja tekoja kantrin ja folkin keinoilla: tänä vuonna 57 vuotta täyttävä artisti tulee lähelle vähäeleisesti ja täynnä lämpöä.

Sama henki on läsnä myös kesäkuussa Suomen-keikoilla. Olipa lavalla ”Bard of Barking” tai ”Sherpa of Heartbreak”, Billy Bragg pysäyttää ja pakottaa kuuntelemaan.

Bragg esiintyi Suomessa viimeksi vuonna 2000, joten on enemmän kuin korkea aika kuulla jälleen livenä vaikkapa Levi Stubbs’ Tears, Between the Wars, Greeting to the New Brunette, Sexuality, tuoreimman albumin lämpimän toteava No One Knows Nothing Anymore tai suomalaisenkin miehen elämästä kertova Handyman Blues.

Kuuntele Handyman Blues:

http://www.youtube.com/watch?v=2YmHtISRcz0

Billy Bragg  Savoy-teatterissa perjantaina 6.6.2014

Liput alk. 36/32 €, 09-310 12000 & Lippupalvelu

Kommentoi