Yleinen savoylaiset

Pala Italiaa Savoy-teatterissa: musiikkia, historiaa, hämähäkkejä?

blogiin_canzoniere_grecanico_salentino

Tervetuloa italialaisen rituaalimusiikin konserttiin

Savoy-teatteri tarjoaa mahdollisuuden kokea palan ihaninta Italiaa keskellä Suomen alkukevättä 30.3. Etelä-Italian Salentosta lähtöisin olevassa Canzoniere Grecanico Salentino -yhtyeessä esiintyy seitsemän taiteilijaa. Luvassa on kansanmusiikkipohjaista tanssia, laulua ja soitantaa.

Brittiläinen The Guardian -lehti arvioi yhtyeen uusimman levyn Pizzica Indiavolata yhdeksi viime vuoden parhaista maailmanmusiikkialbumeista. Se sisältää uusia italialaisia kansanmusiikkisovituksia sekä yhtyeen omaa musiikkia.

Levyn nimi Pizzica Indiavolata viittaa Salenton muinaiseen pizzica tarantata -rituaaliin. Tarantata-hämähäkin piston sanottiin aiheuttavan uhreissaan levottomuuden tilan, jonka vain vimmainen tanssi voi parantaa.

”Vaikka historialliset ja yhteiskunnalliset olosuhteet ovat muuttuneet, tämä parantava voima ei ole kadonnut kokonaan” yhtyeen johtaja Mauro Durante väittää.

Canzoniere Grecanico Salentino on kiertänyt esiintymässä Yhdysvalloissa, Kanadassa, Euroopassa ja Lähi-idässä. Vuonna 2010 se valittiin Italian parhaaksi maailmanmusiikkiyhtyeeksi. Yhtyeen johtaja Mauro Durante on tehnyt yhteistyötä mm. The Police -yhtyeen rumpali Stewart Copelandin kanssa.

Katso video tästä

Canzoniere Grecanico Salentino

Savoy-teatterissa sunnuntaina 30.3.2014 klo ­18


Liput
alk. 36/32 €
Helsingin kulttuurikeskuksen lipunmyynti 09 310 12000 arkisin klo 12–18 & Lippupalvelu
Osta liput tästä

Lisätietoja

Tiedottaja Anne Malmström, 09 310 36563    [email protected]

Savoy-teatteri on facebookissa: https://www.facebook.com/savoyteatteri


Savoy-teatteri

Kasarmikatu 46–48, 00130 Helsinki

www.savoyteatteri.fi

Kommentoi