Yleinen savoylaiset

Suomalaiskoomikot tähtäävät ulkomaille

André Wickstöm kuvaaja Petri Kotwitca
André Wickstöm
kuvaaja Petri Kotwitca

Helsingin Savoy-teatterissa järjestetään 16-18.5.2014 STAND UP -festivaali, joka on ainoa Pohjoismaiden englanninkielinen komediafestivaali.

Festivaalilla esiintyy 27 koomikkoa suomesta ja ulkomailta. Festivaalin pääesiintyjät koostuvat kansainvälisistä ja kotimaisista huippunimistä kuten yhteiskunnallisesti hyvin valveutunut Glenn Wool (CAN), improvisaatiolegenda ja Smartest Man in the World –podcastin tekijä Greg Proops (USA), Edinburgh Festivaalin kestosuosikki ja Sydneyn festivaalin yleisösuosikki Al Pitcher (NZ) sekä Ruotsin kuumimpiin nimiin kuuluva Isak Jansson (SWE). Ismo Leikola, André Wickström, Ali Jahangiri sekä Anders Helenius johtavat kotimaisten koomikoiden kaartia.

Festivaalin järjestäjä Ali Jahangiri kertoo, että ”ajatuksena on avata portti kansainvälistymiselle. Meillä on erittäin vahva englanninkielinen komedia-skene, mutta harva tietää siitä vielä.”

Alin mukaan festivaalille tulee agentteja ja managereita Englannista ja USA:sta katsastamaan, mitä kaikkea meillä tapahtuu. Suomessa on pitkään ollut englanninkielisiä komediaklubeja ja moni suomalainen koomikko on käynyt ulkomailla kokeilemassa siipiään. André Wickström on tehnyt vahvaa skandinaavista valloitusta ruotsiksi ja englanniksi. Ismo Leikola on puolestaan tehnyt läpimurron Englannissa ja hän esiintyy tänä vuonna isoilla kansainvälisillä festivaaleilla eri puolilla maailmaa.

www.arcticlaughs.com

Stand Up festivaali
Arctic Comedy Laughs Comedy Festival
16-18.5.2014, Savoy-teatteri, Helsinki
27 esiintyjää, 7 esitystä
Festivaalin järjestäjä Ali Jahangiri
[email protected]

Savoy-teatterin lipunmyynti on avoinna arkisin klo 12-14.30 & 15-18 sekä tuntia ennen esityksiä.

Lippuvaraukset Helsingin kulttuurikeskuksen puhelinpalvelusta arkisin
klo 12-18: puh. 09 310 12000 (pvm).

Lippuja myös suoraan netistä
http://www.lippupalvelu.fi/artist/arctic-laughs-comedy-festival-tickets/937343

Kommentoi