Yleinen savoylaiset

Sari Huotari vaihtoi liike-elämän Savoy-teatteriin

Toimistonhoitaja Sari Huotari seuraa kulttuuria aktiivisesti.
Toimistonhoitaja Sari Huotari seuraa kulttuuria aktiivisesti.

 

”Savoy-teatteri on Helsingin parhaalla paikalla”, kehaisee toimistonhoitaja Sari Huotari. Hänet valittiin Savoy-teatteriin töihin viitisen vuotta sitten yli neljän sadan hakijan joukosta.

”Halusin siirtyä liike-elämästä nimenomaan kulttuurilaitokseen. Savoy-teatterilla on mielenkiintoinen historia ja upea miljöö. Täällä on tehty aikoinaan revyitä ja näytetty elokuvia.”

Nykyään Savoy toimii vierailuteatterina, jossa järjestetään esityksiä konserteista sirkukseen ja tanssiesityksiin. Päivisin pidetään toisinaan firmojen kokouksia ja muita yksityistilaisuuksia.

Sari Huotari seurasi aktiivisesti kulttuurielämää jo ennen kuin aloitti työskentelyn Savoyssa. Hän oli vieraillut talossa mm. Henry Rollinsin stand up -keikalla ”Spoken Word”. Vanha punk-veteraani ja taiteen moniottelija kuuluu Huotarin suosikkeihin.

”Rollins tuli uudestaan Savoyhin keikalle, kun olin jo töissä täällä. Silloin ajattelin, että tämä ei todellakaan ole hullumpi työpaikka.”

Huotarin työhön kuuluu muun muassa talouden seurantaa, artistipalkkioiden hoitamista sekä laskutusta. Vaikka työ itsessään ei ole ollenkaan taiteellista, se on silti hyvinkin erilaista kuin aikoinaan liike-elämässä:

”Toimistomme sijaitsee Savoy-teatterin back stagella. Samaan aikaan kun teen laskuja, viereisessä pukuhuoneessa joku saattaa treenata torven soittoa tai tanssijat venyttelevät käytävällä”, Huotari kertoo taustalla hurja rumpujen kumina, kun japanilainen Kodo-rumpuryhmä valmistautuu parhaillaan illan esitykseen.

 

Teksti ja kuva: Päivi Loponen

Kommentoi