Yleinen savoylaiset

Alice Francis riehaannuttaa vappuna rytmillään

AliceFrancis_Pressfoto1

Elektroswing-yhtye Alice Francis nauttii valtaisasta nosteesta Euroopassa ja tuo bile-energiansa nyt Savoy-teatteriin sopivasti vappuaattona.

Sirpa Hynninen kysyi laulajatar Miss Alicelta laulamisesta, sanoitusten aiheista sekä Suomi-kuvasta.

Mitä laulaminen merkitsee sinulle?

Laulaminen on tarinankerrontaa – puhumista nuottien ja harmonioiden avulla. Siksi kuulijat voivat ymmärtää sinua, vaikkeivat he tietäisi jokaista laulettua sanaa.

 

Millaisia teemoja sanoituksesi käsittelevät?

Käsittelemme aiheita kuten rakkautta ja vihaa, tunteiden ja egon yhteentörmäystä, ylimielisyyttä ja ihmisyyttä, uskoa ja rakkautta musiikkiin, naisia ja miehiä, haluja ja unelmia.

Kappaleemme Beatptized on saanut inspiraationsa matkoistamme. Laulun nimessä yhdistyvät rytmi (beat) ja kastetuksi tuleminen (baptized) ja se kertoo riehaantumista rytmistä. Musiikki tuo ihmiset rauhanomaisesti yhteen kaikkialla maailmassa kulttuureista ja uskomuksista riippumatta.

 

Kuinka kuvailisit yhteistyötänne Alice Francisin ydinkolmikon kanssa?

Olemme kolme hyvin erilaista persoonaa. Chul-min on hiljainen kaveri – kunnianhimoinen, luotettava, kurinalainen sekä käsittämättömän lahjakas laulaja ja muusikko. Multi-instrumentalisti Goldie on friikki, jolta tulevat hulluimmat ideat. Hän rakastaa luomista ja kokeilemista. Minä olen myös luova, kirjoitan suurimman osan lauluista sekä sanoitan ne. Vastaan myös visuaalisesta ilmeestämme sekä luon esiintymisasut ja koreografiat. Me täydennämme siis toisiamme.

 

Millainen mielikuva teillä on Suomesta?

Emme ole käyneet Suomessa ennen, mutta kuulemamme mukaan suomalaiset ihmiset ovat ystävällisiä, avoimia, heillä on täydellinen koulujärjestelmä ja hyvät PISA -tulokset. He ovat pitkiä, hyvännäköisiä, luonnonläheisiä – ja eikö Joulupukkikin asu siellä? Olemme äärimmäisen innostuneita tulemaan Suomeen!

Teksti: Sirpa Hynninen

 

Alice Francis 30.4. klo 19 Savoy-teatteri

Alice Francis (Lead Vocals)
Mr. Goldielocks, (Sampler)
Sir Chul-Min Yoo (Backing Vocals)
H. Feather (Drums)
Jonathan ’Didg’ Dunkel (Bass)

 

Liput 47 / 39 / 34 / 10 €, Show & Dinner 89 / 81 / 76 / 52 €

Liput ja lisätiedot täältä

Lue lisää yhtyeestä

 

P.S. Muistathan myös vappupäivän konserttimme Club For Five – Kaikki parhaat Savoy-teatterissa klo 14!

Liput ja lisätiedot täältä

 

Kommentoi