Yleinen savoylaiset

Kolmen kojootin keikalla ei muistella Led Zeppeliniä, korostaa John Paul Jones

 

tres coyotes 2_CR_MvBKuva: Muriel von Braun

Keskiviikkona 5.4. Savoy-teatterin lavalla esiintyy brittiläis-suomalainen superkokoonpano Kolme kojoottia (Tres Coyotes). Konsertissa soittavat Led Zeppelin -basisti ja musiikin monitoimimies John Paul Jones, sellisti Anssi Karttunen ja palkittu nykysäveltäjä, pianisti Magnus Lindberg.

Faneilleen John Paul Jones huomauttaa, että luvassa ei ole Led Zeppelin -nostalgiaa, vaan pian kuultava harvinainen konsertti perustuu kolmikon improvisaatioon. Luvassa on intiimi ilta täynnä yllätyksiä, instrumentteina ainakin basso, piano, sello ja jopa mandoliini.

Sellisti Anssi Karttusen mukaan improvisaatio ei noudata mitään erityistä genreä. ”Improvisaatiomme ei sijoitu mihinkään tiettyyn laatikkoon, vaan etsimme uusia suuria ja avoimia laatikoita, joihin mahtuu mahdollisimman paljon siitä kokemuksesta, jonka olemme erikseen ja yhdessä koonneet.”

Kokoonpanon nimi juontuu preeriasuden muuntautumiskyvystä. Kuten kojootit, trion jäsenet ovat tunnettuja uteliaisuudestaan ja halusta oppia uutta. Maailmassa, jossa ihmisiä pyritään rajoittamaan erilaisin muurein Kolme kojoottia luo musiikillaan rajattoman tilan.

Monen musiikin mestarit

Idea konserttiin syntyi vuonna 2016 Yhdysvalloissa, missä kolmikko oli kouluttamassa musiikin opiskelijoita mestarikurssilla. Yhteistyö oli niin antoisaa, että Anssi Karttunen ja Magnus Lindberg kutsuivat Paul Jonesin Suomeen kanssaan konsertoimaan.

John Paul Jones on venyttänyt musiikin tyylirajoja myös muissa projekteissaan Led Zeppelinin vetäydyttyä tauolle. Niihin lukeutuvat muun muassa rockyhtye Them Crooked Vultures Dave Grohlin ja Josh Hommen kanssa sekä Aavesonaatti-oopperan säveltäminen.

Kansainvälisesti menestynyt sellisti Anssi Karttunen on tunnettu intohimostaan moderniin säveltaiteeseen. Säveltäjä ja pianisti Magnus Lindbergin on luonnehdittu olevan yksi sukupolvensa lahjakkaimmista eurooppalaisista säveltäjistä.

Teksti: Sirpa Hynninen

Kolme kojoottia, improvisoitu konsertti keskiviikkona 5.4. klo 19 Savoy-teatterissa

Anssi Karttunen, sello
John Paul Jones, basso, mandoliini
Magnus Lindberg, piano

Kesto n. 1,5 h, sisältää väliajan
Tuotanto Savoy-teatteri

Liput: 47 / 37 / 15 €, Show & Dinner 79 / 69 €

Osta liput täältä

 

Lisätietoja konsertista

Lisätietoja yhtyeestä

 

 

 

Kommentoi