Yleinen savoylaiset

Aili Ikonen & uutta suomalaista jazzia

Millaista on 2010-luvun suomeksi laulettu jazz? Missä sitä voi kuulla? Kuka sitä edes tekee? Vastaukset kuuluvat seuraavasti: Miellyttävää, Savoy-teatterissa 9.4, ja Aili Ikonen!

Keski-Suomen kasvatti, musiikin ja laulun monilahjakkuus Aili Ikonen on vaikuttanut Suomen jazzkentällä vuosia. Sibelius-Akatemiasta valmistuneen musiikin maisterin lukuisiin yhtyeisiin lukeutuvat muun muassa jazzkvartetti Kvalda, Aili Ikonen & Tribute to Ella, Korpi Ensemble ja Hereä.
Kun huhtikuu koittaa Helsinkiin, kapuaa Ikonen yhtyeineen Savoy-teatterin lavalle juhlistamaan uuden levynsä ”Laulan” julkaisua.
Luvassa on uutta jazzmusiikkia sisältävä albumi, jossa tärkeitä elementtejä ovat muun muassa laulullisuus, suomenkielisyys ja swing. Levy koostuu sekä minun että bändin basisti-säveltäjä-sovittaja Mikko Pellisen sävellyksistä”, Ikonen kertoo.

Inspiraatiota tuoreeseen albumiin on ammennettu jazzklassikoiden lisäksi myös suomalaisilta jazziskelmälaulajilta.
Olen ilokseni saanut levylle myös muutamia tekstejä nimekkäiltä suomalaisilta tekstittäjiltä, ja mahtuupa mukaan myös muutama lainasävelmä täysin uusin suomennoksin!” Ikonen iloitsee.

Levyn suomenkielisiä tekstejä ovat kirjoittaneet Aili Ikosen lisäksi Timo Kiiskinen, Kanerva Pasanen, Heidi Maria Paalanen sekä Hector.

Savoy-teatterissa pääpaino tulee olemaan uunituoreen levyn materiaalissa. Ikonen itsekin on konsertista innoissaan.  ”Odotan jo, että pääsisin esittämään uusia sävellyksiä! Lisäksi kuullaan varmasti joitain versioita vanhoista klassikoista, ja lavalla saatetaan nähdä myös jokunen yllätysvieras”, Ikonen vihjaa.
Levynjulkaisukonsertin yleisölle Ikonen lähettää pirteät terveiset:
Odotan superinnokkaasti jo huhtikuuta! Konsertistani Savoyssa vuonna 2014 jäi todella hyvä fiilis, yleisö oli niin mahtavaa ja tunnelma lämmin. Toivottavasti moni löytää paikalle tälläkin kertaa!”

KUUNTELE maistiaisia uudelta levyltä: https://www.youtube.com/watch?v=5YNqmWBrr_8

Teksti Oona Laine
Aili Ikonen – Levynjulkaisukonsertti
la 9.4.2016 klo 19, Savoy-teatteri
Liput Savoy-teatteri, puhelin 09 310 12000 & Ticketmaster

Kommentoi