Yleinen savoylaiset

Nina Mya säväyttää Savoy-teatterissa jazzin ja gospelin liitoksella

nina-mya

Nina Mya: Closure

29.10.2016 klo 19.00 Savoy-teatteri

 

 

Nina Mya (s.1989) on suomalainen jazzlaulaja, säveltäjä ja laulunopettaja. Pori Jazz Vuoden Taiteilija 2012 -tittelilläkin palkittu laulajatar  julkaisi kesällä 2016 kolmannen Closure -albuminsa juhlavasti Pori Jazzien Kirjurinluodolla.

 

Kyselimme Ninalta tunnelmia tulevan konsertin tiimoilta.

Nina, kuinka sinusta tuli laulaja?

”Minusta tuli laulaja varmaan jonkun sisäisen äänen ”painostuksesta”. Vanhempieni mukaan lauloin ennen kuin puhuin, joten kai se veressä oli. Jo 15-16 –vuotiaana päätin, että minusta tulee ammattilaulaja ja laulunopettaja, enkä kokenut minulle olevan mitään muutakaan uravaihtoehtoa.”

Kuka on Nina Mya?

”Nina Mya on voimakas, tunteikas, herkkä ja suora tulkitsija, jolle tarinoiden jakaminen yleisölle sekä yhteys soittajiin on kaikkein tärkeintä. Nina Mya on saanut vaikutteensa afroamerikkalaisesta jazz- ja gospelperinteestä. Nina Mya nimenä tulee siitä, että minun oikea toinen nimeni on suomalaisittain Maija, joten halusin käyttää tuota nimeä enkä keksiä teennäistä taiteilijanimeä. Nina Mya on kansainvälinen nimi, helppo muistaa ja kirjoittaa.”

Millainen konsertti on luvassa 29.10.?

”Luvassa on juhlava huipputason konsertti, sillä se on viimeinen konserttimme vuonna 2016. Yhtyeeni on aivan mahtavassa iskussa! Konserttiimme huipentuu kesän ja syksyn upea matka, jota olemme käyneet Closure –albumin myötä. Varmasti tunteikas ja muistettava ilta on tiedossa sekä yhtyeelle että yleisölle.”

Millaista on tulla esiintymään Savoy-teatteriin?

”En ole esiintynyt Savoyssa ennen ja odotankin innolla tätä konserttia – on suuri ilo ja kunnia päästä legendaariseen ja kauniiseen konserttisaliin! Erityisiä muistoja on toki monia. Savoy on vuosien varrella onnistunut rohkeasti buukkaamaan loistavia konsertteja laidasta laitaan, myös marginaalisten genrejen puolelta.”

Teksti Sirpa Hynninen

 

Nina Mya, laulu
Jukka Eskola, trumpetti
Petri Puolitaival, saksofoni
Henri Mäntylä, piano
Jori Huhtala, basso
Tuomas Timonen, rummut

 

Lisätietoja tapahtumasta

Tapahtuma Facebookissa

 

Liput: alk. 36/28/10 €, Show & Dinner alk. 64/56/38 €

Osta liput lippu.fi

 

Kommentoi