Yleinen savoylaiset

Sointi Jazz Orchestran rumpali Siiri saa Tiernapojat svengaamaan

Savoy-teatterin joulu alkaa jazzahtavasti, kun Sointi Jazz Orchestra tuo lavalle oman virkistävän tulkintansa Tiernapojista ja muista jouluklassikoista 8.12.

Pyysimme Tiernapoikien jazzversioidean äitiä, rumpali Siiri Partasta kertomaan tunnelmiaan tulevasta konsertista sekä joulusta ylipäätään.

siiri_jouluKuva Essi Nisonen

 

Mikä tekee Sointi Jazz Orchestrasta erityisen?

Sointi Jazz Orchestra koostuu 18:sta lahjakkaasta soittajasta, joilla jokaisella on vahva oma saundi ja tyyli sekä persoona. Rasmus Soinin sävellykset ja yhteinen musiikin tekemisen palo luovat Sointi Jazz Orchestran, jossa jokaisella soittajalla on oma paikka, tärkeä rooli, iso vastuu ja kuitenkin paljon vapauksia. Sävellykset innostavat ja haastavat soittajia, sillä Rasmus osaa ottaa huomioon jokaisen erityistaidot ja käyttää hyödykseen yhtyeen valtavan voiman ja luovuuden. Mitä pidemmälle ollaan tultu, sitä enemmän jatkuvasti itsekin yllätyn siitä, mihin kaikkeen SJO taipuukaan.

Miten kuvailisit Tiernapojat-esitystä ja sen syntymistä?

Olen totaalinen jouluihminen ja minua kiehtovat varsinkin vanhat suomalaiset jouluperinteet. Lapsuuden haaveammattini oli tonttubändin rumpali ja odotan edelleen työkomentoa Korvatunturilta. Sitä kun ei ole kuulunut, on täytynyt ottaa ohjat omiin käsiin.

Ala-asteella esiinnyin useana vuonna Tikkakosken seurakunnan kuoron Tiernatytöissä Herodeksena. Pari vuotta sitten huomasin, että vielä 15 vuotta myöhemmin muistan kaikki kappaleet ja repliikit ulkoa. Ajattelin, että nyt voisi olla mahdollisuus tehdä jotain hienoa, joten ehdotin Rasmukselle perinteisen Tiernapoika-kuvaelman uudelleen sovittamista. Rasmus otti haasteen vastaan, ja olen todella tyytyväinen lopputulokseen. Tiernapojat henkii joulun taikaa ja perinteitä, mutta samalla se on jotain uutta ja ennenkuulumatonta. Se on koettava.

Mitä muuta tullaan kuulemaan Savoy-teatterissa 8.12.?

Savoyssa-teatterissa tullaan kuulemaan Hoosianna ja perinteisiä joululauluja Sointi Jazz Orchestralle erityisesti sovitettuna. Jotain ihan uuttakin materiaalia on luvassa. Ohjelmistossa on niin instrumentaalikappaleita kuin laulettuakin musiikkia upeiden Tiernapoika-solistiemme Kalle Ruusukallion, Lauri Mikkolan, Juuso Wariksen ja Minna Tuuliaisen esittämänä.

Millä fiiliksellä olet tulossa Savoy-teatteriin keikalle?

Olen ollut katsomassa Savoyssa muutamia konsertteja ja muistan eräässä UMOn konsertissa ajatelleeni, että täällä kun pääsisi esiintymään. Savoy-teatteri on kuin tehty Tiernapojille ja joulukonsertille, sillä sen lämmin tunnelma ja vanhoista ajoista kuiskaileva sisustus tekevät kokemuksesta täydemmän.

Mitä joulu sinulle merkitsee?

Joulu virittää mielen entistä voimakkaammin rakkauden, yhdessä olemisen, antamisen ilon ja välittämisen taajuuksille. Joka kerta kun ajattelen joulua, sydämeni sykähtää ja hymy hiipii kasvoille.

Teksti Sirpa Hynninen

 

Savoyn joulu: Tiernapojat

Savoy-teatterissa 8.12. klo 19.00

Sointi Jazz Orchestra
Rasmus Soini – kapellimestari
Kalle Ruusukallio (Herodes)
Lauri Mikkola (Murjaanien kuningas)
Juuso Waris (Knihti)
Minna Tuuliainen (Mänkki)

Siiri Partanen ja Rasmus Soini, Tiernapoikien sovitus

Kesto 1 h 50 min, sis. väliajan

Liput: 28/22/15 €, Show & Dinner 59/53/44,50 €

Liput Lippupisteestä

Kommentoi