Yleinen savoylaiset

Ruma ankanpoikanen valoteatterin keinoin

Ruma ankanpoikanen on klassikkosatu, joka nähdään nyt taiturillisena valokaapeliesityksenä.
Ruma ankanpoikanen on klassikkosatu, joka nähdään nyt taiturillisena valokaapeliesityksenä.

 

Hans Christian Andersenin Ruma ankanpoikanen on auttanut lukuisia lapsisukupolvia ymmärtämään elämän kauneutta ja kannustanut rohkeuteen ja hyvyyteen. Yhdysvaltalainen teatteriryhmä The Lightwire Theater tuo klassikkosadun modernille lavalle ainutlaatuisen valokaapeliteknologian, nukketeatterista ammentavan perinteen ja mimiikan keinoin. Ruma ankanpoikanen nähdään Helsingissä Savoy-teatterissa kahdeksassa esityksessä marraskuussa.

”Yleisö pääsee näkemään pimeässä teatterissa hahmojen hohtavat ääriviivat, jotka tehdään valokaapelien avulla. Esiintyjät pukeutuvat hahmoiksi ja operoivat niitä, mutta yleisö näkee pimeydessä vain valon luomat hahmot ja niiden liikkeen. Erityisesti lapset ovat hullaantuneet näytelmään ja tyyliin, jolla sen kerromme”, kertoo kiertuemanageri ja itsekin näytelmässä esiintyvä Stephen Nicholls.

The Lightwire Theater on omaperäinen teatteriryhmä, joka saa esiintyjähahmot eloon lavalla erityisten valokaapelien avulla. Samantyyppistä valokaapelia käytetään yleisemmin esimerkiksi kävelyteiden valaisemiseen ja valokyltteihin.

New Orleansista ponnistava, teatterialan ammattilaisista koostuva The Lightwire Theater käyttää valokaapeliteknologiaa luovasti ja tuo pimennetyn teatterin lavalle jättimäisiä valohahmoja, jotka kertovat lasten suosikkitarinoita ilman dialogia musiikin, liikkeen, tanssin ja eleiden kautta. Tuloksena on yleisön mielenkiinnon vangitseva unohtumaton audiovisuaalinen teatterikokemus.

The Lightwire Theater tunnetaan myös vuoden 2012 America’s Got Talent -kaudelta, jossa ryhmä häkellytti miljoonayleisöjä ainutlaatuisella teatteriperformanssillaan. Lisäksi vuonna 2013 ryhmä sai samanlaista menestystä Ranskassa, kun se pääsi televisioitavan ”The Best – Le Meilleur Artiste” -talent-show’n finaaleihin.

Ruma ankanpoikanen on voittanut jo puolelleen sekä lapset että aikuiset Pohjois-Amerikassa, Keski-Euroopassa ja Aasiassa. Show’n introna nähdään toiseen klassikkotarinaan, Kilpikonnaan ja jänikseen perustuva esitys.

Tässä linkki esityksen videolyhennelmään:

 

 

ESITYKSET :

The Lightwire Theater:  Ruma ankanpoikanen Savoy-teatteri, Helsinki

Ti 18.11.2014 klo 18 / Ke 19.11.2014 klo 18 / To 20.11.2014 klo 18 / Pe 21.11.2014 klo 18 / La 22.11.2014 klo 13, klo 15.30 ja klo 18 / Su 23.11.2014 klo 14

Esitysten liput myynnissä nyt!

Ugly Duckling 300x225

Kommentoi