Yleinen savoylaiset

KILL CARMEN Helsingin flamencofestivaalille

Helsingin XVIII Flamencofestivaali iskee jälleen

 

Compañia Kaari ja Roni Martin tuo Savoyn näyttämölle menestysteoksensa KILL CARMEN.
Compañia Kaari ja Roni Martin tuo Savoyn näyttämölle menestysteoksensa KILL CARMEN.

Helsingin XVIII Flamencofestivaali esittelee jälleen upeaa flamencoa talvisessa Helsingissä. 

Helsingin juhlaviikoilla 2015 kantaesityksensä saanut KILL Carmen tekee nyt paluun näyttämölle. Compañía Kaari & Roni Martinin kansainvälinen suursatsaus on saanut osakseen runsaasti suitsutusta. Tällaisena Carmenia ei olla aikaisemmin nähty: hän on samanaikaisesti julkea ja julma, viettelevä ja nyrjähtänyt.

Innoitusta on ammennettu niin Prosper Mériméen novellista, flamencon klassikoista kuin Quentin Tarantinon elokuvista. Lavalla nähdään karismaattinen joukko huipputekijöitä: yhdeksänhenkinen espanjalais- ja suomalaismuusikkojen orkesteri sekä pääosissa espanjalaiset tanssijat Mariana Collado ja Carlos Chamorro.

Ensimmäistä kertaa Helsingin Flamencofestivaalin historiassa kotimaisen esityksen ohessa järjestetään myös koululaisnäytös.

Flamencofestivaalin pääesiintyjäksi on tällä kertaa kutsuttu espanjalainen tanssija Alfonso Losa. Useissa merkittävissä kilpailuissa palkittu 35-vuotias taiteilija on tehnyt yhteistyötä huippuluokan flamencotanssijoiden ja -muusikoiden kanssa. Helsinkiin hän tuo teoksen Tendencias – Flamenco a tres. Luvassa on todellinen miestanssin voimannäyte, kun lavalle astuvat Losan lisäksi Jesús Carmona ja David Paniagua. Molemmat ovat ansioituneet lukuisissa merkittävissä kokoonpanoissa, Carmona muun muassa Espanjan Kansallisbaletin ensitanssijana.

“Ajankohtana, jolloin flamenco on katoamassa kontrolloimattoman fuusiokehityksen syövereihin, en koe voivani kritisoida tilannetta tuomatta omaa näkökulmaani esille. Tendencias – Flamenco a tres etsii ilmaisumuotoja yli tyylilajien, pyrkien kuitenkin säilyttämään olennaisen sisällön kustakin tyylisuunnasta”, Alfonso Losa kuvailee teostaan.

Teos on kolmen vahvan miestanssijan yhteistyö, johon jokainen tuo oman näkökulmansa flamencoon ja ottaa kantaa sen uudistumiseen. Luvassa on räjähdyksenomaista tanssin riemua, virtuositeettia, sekä koputusten ja piruettien ilotulitusta. Ryhmää täydentävät ansioituneet flamencomuusikot kitaristi Diego Fernández sekä laulajat José Manuel Doya Fernandez ja Loreto de Diego.

KILL Carmen, Savoy-teatteri, liput alk. 32/38 € La 13.2. klo 19 (Tuotanto Compañia Kaari ja Roni Martin yhdessä Savoy-teatterin kanssa) Liput tästä linkistä: http://www.lippupalvelu.fi/event/hgin-xviii-flamencofestivaali-compania-kaari-roni-martin-kill-carmen-lippuja/168493

Tendencias – Flamenco a tres, Savoy-teatteri, liput alk. 35/40 € (Tuotanto Helsingin  Flamencoyhdistys ry) Liput tästä linkistä: http://www.lippupalvelu.fi/event/helsingin-xviii-flamencofestivaali-alfonso-losa-tendencias-lippuja/168457

Lisätietoa esityksistä www.savoyteatteri.fi

 

Kommentoi