Artikkelit savoylaiset

Espa Open Stage on avattu

Savoy-teatterin ylläpitämän Espan lavan konsertit ovat olennainen osa Helsingin kesää. Espan puistossa, ravintola Kappelin edessä sijaitseva lava on keskellä niin turistien kuin kaupunkilaisten kesäistä kävelyreittiä. Lavan viralliset avajaiset olivat eilen, keskiviikkona.

Keskiviikkoaamuna tosin vaikutti hiukan siltä, voisiko lavalle nousta kukaan. Vettä tuli taivaan täydeltä ja tuuli puhalsi todella voimakkaasti. Päivän mittaan ilma kuitenkin rauhoittui ja hiukan ennen h-hetkeä taivas selkeni ja aurinkokin kurkisti varovasti pilvien raosta. Espan lavan tuottaja Elena Mindru-Turunen saattoi tässä vaiheessa huokaista helpotuksesta. Tasan kello kaksi hän astui hymyillen lavalle ja julisti Espan lavan konserttikesän avatuksi.

Kesän ensimmäisenä esiintyjänä kuultiin jo pitkään yhdessä soittaneiden Joni Hartikaisen ja Tuomas Hokkasen duoa.  Kaksikko on osa Airi’s nimistä yhtyettä, jonka tuotantoa löytyy vaikkapa You Tubesta ja Spotifysta. Espalla duo esitti lempeän akustisen aurinkoisia versioita normaalisti huomattavasti rokkaavamman yhtyeensä kappaleista.

Lavan edessä oleville penkeille mahtuu istumaan muutamakymmenen henkeä ja keskiviikkona yleisöä oli paikalla ihan kunnioitettavasti. Yleisö selvästikin nautti kuulemastaan, sillä vaikka taivas yhdessä vaiheessa ilmoittikin olemassaolostaan ei kukaan poistunut paikalta. Yleisön joukossa oli tietenkin joukko duon omaisia, jotka keikan jälkeen kertoivat poikien heidän silmiinsä näkyneestä alkuhermoilusta huolimatta selvinneen esiintymisestää erinomaisesti

Open Stage konseptin mukaan Espan lavalla nähdään ja kuullaan musiikkia neljänä päivänä viikossa, keskiviikosta lauantaihin. Ensimmäinen keikka alkaa kello 14 ja jälkimmäinen kello 17 ja meno jatkuu aina heinäkuun 25 päivään saakka. Espa Open Stage ohjelmisto löytyy täältä.

Tuon jälkeen Espan lavan valtaa jo 21 kertaa Jazz-Espa -tapahtuma. 27.7-1.8. järjestettävän Jazz-Espan aikana konsertteja on jokaisena arkipäivänä peräti kolme kappaletta ja lauantainakin kaksi. Lisätietoa Jazz-Espasta löytyy täältä.

Muistattehan, että kaikki Espan lavan tapahtumat ovat yleisölle ilmaisia.

Teksti ja kuvat: Esko Rautakorpi

Kommentoi