Artikkelit savoylaiset

Korona mullisti myös esiintyjävälittäjien elämän

Korona iski kovilla Espanjaan, hieman vähemmän Portugaliin. Molemmista maista tulee säännöllisesti esiintyjiä Savoy-teatteriin. Taiteilijavälittäjinä toimivat espanjalainen Jaime Trancorso ja portugalilainen Monica Jardim kertovat Savoyn ystäville koronakeväästään.

“Olen yrittänyt pitää huolta itsestäni, meditoinut ja pyöräillyt silloin kun se on ollut mahdollista ja tehnyt tietysti myös töitä. Sen sijaan en ole sen enempää opetellut leipomaan leipää kuin hyödyntänyt YouTuben joogavideoita, vaikka tiedän monien muiden niin tehneen”, Monica Jardim kertoo.

Monica Jardim

Hänen työnsä ovat vähentyneet, kuten monilla muillakin taidealan työläisillä. Monet kertovat käyneensä ahkerasti erilaisia neuvotteluja ja suunnitelleensa omaa ja firmansa tulevaisuutta. Kuntoilu tuntuu olleen monelle tärkeätä, toiset taas ovat keskittyneet jatkuvaa matkustelua vaativan työnsä takia laiminlyömäänsä perhe-elämään. Monien mielestä, niin ankara kuin tämä aika onkin ollut, se on tuonut myös paljon hyvää. Kiireen loppuminen on saanut pohtimaan elämää uudelta kannalta.

Jaime Trancorso

”Firman puolesta viruksen pakottama tauko ei ole ollut yksinomaan pahasta. Karanteenin aikana olemme ehtineet osallistua useisiin verkkokonferensseihin. Olemme lisäksi ehtineet parantaa ja päivittää verkkosivujamme. Tämä onkin vaatinut paljon työtä, sillä sivuiltamme löytyy tietoa edustamistamme artisteista peräti kahdeksalla kielellä. Tärkeintä on kuitenkin ollut se, että minulla on ollut aikaa olla perheeni ja ennen kaikkea tyttäreni kanssa, jota tunnen työni takia laiminlyöneeni”, kertoo Savoyn suosittujen flamenco-esitysten välittäjä Jaime Trancoso omia ja edustamansa Flamenco Agencyn kuulumisia.

           Me tarvitsemme toisiamme

Eriasteiset rajoitukset ovat viime kuukausina olleet osa meidän kaikkien arkea. Toisin kuin meillä, Espanjassa kaikenlainen ulkona liikkuminen oli pitkään kielletty. Käydä sai vain kaupassa tai apteekissa. Nyt rajoitusten väljennyttyä vapauden tunne on suuri, kertoo Sevillassa asuva  Trancoso.

Savoyn yhteistyökumppanit ovat yhtä mieltä siitä, että kaikesta huolimatta meidän tulee pysyä positiivisina. Pientä palloamme ajatellen koronavirus on ainakin jossain mielessä ollut jopa hyväksi. Maa on saanut levätä ihmisen sille asettamista rasituksista.

Kuten meillä, muuallakin Euroopassa live-esiintymisiä on korvattu striimauksilla. Tämän katsotaan olevan osa tulevaisuutta, matkustamisen oletettavasti ainakin jossain määrin vähentyessä.

”Flamenco Agencyn silmin katsottuna tulevaisuus vaikuttaa lupaavalta ja jännittävältä. Joudumme arvioimaan uudelleen vanhoja toimintatapoja. Työmatkoja joudumme tulevaisuudessakin tekemään, mutta jo tähänkin saakka olemme pyrkineet matkustamaan niin ekologisesti kuin mahdollista”, Trancoso tähdentää.

Rohkaisevimman viestin saimme omaa MonicaPromo toimistoaan pyörittävältä Mónica Jardimilta, joka lopetti sähköpostinsa sanoihin ”No one can be left behind”. Näihin sanoihin kaikkien lienee helppo yhtyä.

Kommentoi