Yleinen savoylaiset

Etätyöläisen mietteitä

Töölönlahti

Etätöitä ja osittaista karanteenia on nyt kestänyt vähän yli viikon. Suuri osa meistä tuntuu kestävän tilanteen melko hyvin, mutta toki on niitäkin, joita rajoitukset ja niiden vähittäinen kiristäminen alkaa jo hermostuttaa.

Soitin pari päivää sitten ystävälleni Milanoon. Kaupunki on ollut jo kolmatta viikkoa täydellisessä karanteenissa. Ulkona ei saa liikkua paitsi jos on menossa apteekkiin, kauppaan tai ulkoiluttamaan koiraansa. Ystäväni, jolla ei ole lemmikkejä on siis ollut täysin suljettuna asuntoonsa. Kaupassa hän toki käy, mutta sanoo matkan lähikauppaan vievän vähintään kaksi tuntia, kiitos loppumattoman jonotuksen. Ainut kunnollinen ulkoilumahdollisuus on istua hetki parvekkeella. Hänen viikkonsa kohokohta on roskien vieminen ulos.

Tätä taustaa vasten ei hallituksen esittämä, keskustelua herättänyt ehdotus, uusmaalaisten eristämisestä muusta Suomesta tunnu kovinkaan pahalta. Emme ehkä saa hetkeen tavata sukulaisia tai mennä mökille, mutta saamme yhä mennä ulos niin halutessamme. Kaupat toimivat, eikä niissä ole kummoisiakaan jonoja. Ilmakin vain lämpenee ja paranee koko ajan mitä pidemmälle aika kuluu.

Eilen kiertäessäni Töölönlahtea näin vain hyväntuulisen oloisia ihmisiä. Toivotaan, että tämä säilyy vaikka olot saattavatkin tästä hiukan tiukentua. Tylsyys ja tylsistyminen kun on lopulta niin kovin suhteellista. Meillä on asiat sentään ainakin toistaiseksi erinomaisen hyvin.

Jatketaan loppuun asti positiivisella mielellä. Monet ovat varmasti tämän jo kuulleet, mutta kerrottakoon vielä tässä, että Helsingin kaupunki halua edistää uusia digitaalisia tapoja osallistaa kaupunkilaisia, niin kulttuurin, liikunnan kuin nuorisotyön saralla. Tätä varten kaupunki on antanut käyttöön 300 000 euroa. Avustussumma on maksimissaan 5000 euroa per hakija.

Kaupunki etsii projektiluontoisia hankkeita, joiden näkökulma on hyödyntää nopeasti uusia innovatiivisia tai digitaalisia tapoja saavuttaa yleisöjä. Avustuksia voi hakea normaalin projektiluonteisen taide- ja kulttuuriavustuksen tavoin sähköisen asioinnin kautta. Hakemuksessa tulee mainita, että hakija hakee Helsinki pika-avustusta. Haku on jatkuva ja avustuksia on voinut hakea 23.3. alkaen.  Lisätietoja löytyy osoitteesta www.hel.fi/kulttuurinavustukset.

Kyllä se tästä

Esko Rautakorpi

Kommentoi