Artikkelit savoylaiset

Savoy soi, vaikka normaalista poiketen

”Tarvitsemme joulukonsertin, koska koronalla ei ole lupaa viedä meiltä joulua! Haluamme juhlia vuoden vaihtumista, mutta turvallisesti.”

Sen vuoksi meillä soi. Meillä soi musiikki vähän harvemmin kuin ennen koronaa, mutta konsertit ovat sitäkin laadukkaampia. Ennen vuodenvaihdetta kuullaan ainakin UMOa ja Dallapé-orkesteria, Johanna Förstiä, Timo Lassya ja Ricky Tick Big Band Brassia.

Välillä luulimme, että kaikki konsertit pitäisi peruuttaa. Useat vuokratuotannot ovatkin peruuntuneet tai siirtyneet jo parikin kertaa eteenpäin, samoin lähes kaikki ulkomaiset artistivierailut.

Mutta kivoja yllätyksiäkin on tullut:

Yleltä soitettiin ja kysyttiin, olisiko meillä joulukonserttia, joka voitaisiin televisioida. Ei ollut, mutta lupasimme järjestää: Joulu Savoyssa 10.12. klo 19. Esiintyjinä Juha Hostikka ja Dallapé-orkesteri. Vieraileviksi solisteiksi saimme Mari Palon.

Musiikki on monelle meistä, varsinkin Savoyn ystäville, elinehto. Sen vuoksi järjestämme konsertteja. Sen vuoksi teemme tätä työtä. Sen vuoksi pyrimme minimoimaan koronavalituksen, vaikka aihetta on. Sen vuoksi panostamme turvallisuuteen.

Savoyssa

  • henkilökunta ja yleisö käyttävät maskeja
  • pidetään turvavälit myös tullessa ja mennessä
  • otetaan takit mukaan saliin ja vältetään narikkaruuhka
  • istutaan reiluin turvavälein katsomossa
  • pestään käsiä saippualla ja käytetään käsidesiä
  • vieraillaan ja työskennellään vain täysin oireettomana
  • tilataan tarjoilut ennakkoon

Kaikesta tsemppauksesta huolimatta korona-aika on kaikille haastavaa, varsinkin, kun emme voi tietää, miten kauan se jatkuu. Pyydän teitä jakamaan muiden Savoyn ystävien kanssa hyviä vinkkejä, millä saamme itse kukin ”pidettyä pään pinnalla” eli mielen ja fysiikan virkeänä ja toiveikkaana. Vinkkejä voi jakaa vaikka kommentti-kentässä alla, tai Savoy-teatterin Facebook-sivulla.

Savoyssa tähyilemme jo ensi syksyyn, jolloin tapahtumat toteutetaan toivottavasti täysille saleille. Tarvitsemme elävää musiikkia, ihmisten kohtaamisia, tanssia, teatteria, taidetta ja viihdettä kaikissa muodoissaan.

Julkistimme lokakuussa ensi syksyn suursatsauksemme, West Side Story -musikaalin, joka tulee ensi-iltaan 1.9.2021. Musikaalin kaksitoista näytöstä esitetään syyskuun aikana, joten liput kannattaa hankkia ajoissa.

Aivan tuota pikaa julkistamme tämän vuoden viimeisen konserttimme, jo perinteeksi muodostuneen uuden vuoden konserttimme 31.12.2020. Pysykääpä kuulolla!

Päivi Loponen

Savoy-teatterin johtaja

Tänä vuonna luvassa Savoyssa on vielä ainakin seuraavat tapahtumat turvaväli-tapahtumina. Ajankohtaiset tapahtumatiedot aina osoitteesta savoyteatteri.fi

Kommentoi