Espan lavalla pääsee nauttimaan kesäkonserteista keskiviikoista lauantaipäiviin klo 14 ja klo 17.

Artikkelit savoylaiset

Espan lava kutsuu kesäfiiliksiin

Kesä Espan lavalla on alkanut viihtyisästi, turvatoimet aina päällimmäisenä mielessä. Esiintyjät tarjoavat musiikkia jokaiseen makuun.

Kesätöissä lavalla työskentelee neljä 16-17 –vuotiasta koululaista, heistä Aada hoitaa enimmäkseen toimistotöitä sekä ottaa vastaan esiintyjiä, ja kolme nuorta miestä ahkeroi tekniikan parissa. Kaikki somettavat tunnelmistaan.

”Tosi jees on ollut”, kommentoi Aaro Pentikäinen ensimmäistä alan kesätyötään.

Nuoret ovat kokeneet kesätyön hienoksi kokemukseksi, ja Aadalla on vahvistunut tunne siitä, että hän haluaa opiskella kulttuurituotantoa jatkossa vaikka ammattiin saakka.

Käsidesiä töissä kuluu ja turvavälit pidetään mielessä. Aaron työssä korostuu roudaus ja valokuvaus, eikä ihan perussiivoukseen liittyviä töitäkään puutu.

Hän haluaa rohkaista muitakin nuoria hakemaan kesätöihin Espan lavalle. ”Täällä on todella kiva porukka.”

Espan lavan tuottaja Elena Mindru-Turunen kertoo, että musiikista pääsee nauttimaan klo 14 ja klo 17 joka kesäkeskiviikosta lauantaihin. Kaikki konsertit ovat maksuttomia eikä niihin tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Turva-alueella ei laiteta tuntemattomia ihmisiä istumaan samalle penkille. Koko alueelle mahtuu yhteensä  24 yksin saapunutta henkilöä istumaan. Perheet ja ystäväseurueet voivat istua lähekkäin, ja tällöin paikkoja voi riittää yhteensä jopa yli 80 henkilölle. Seisomapaikkojakin on turva-alueen sisällä eikä mikään estä kuuntelemasta konserttia kauempanakin. Turva-alueelle kannattaa kuitenkin astua rohkeasti. Sisääntuloväyliä on kaksi myös lavan takareunassa.

Mindru-Turunen kannustaa ihmisiä kuuntelemaan live-musiikkia. ”Jokainen Espan lavan konsertti on juhlallinen hetki. Olemme onnekkaita ja iloisia, että voimme pitää live-konsertteja tämän tilanteen vallitessa”, hän kertoo. Yleisö on nauttinut ja bändit ovat olleet innostuneita soittamaan livenä.

Kaikki rajoitukset on tehty turvallisuussyistä.

Lapsiperheille on luvassa omia teemapäiviä. Sunnuntaina 16. elokuuta jammaillaan Muumimusiikkia, Music for Kids: Mika Pohjola, Eeppi Ursin, Mirja Mäkelä.

Lastenkonsertteja myös 8. elokuuta: Etno-Espan lasten lauantai ja 30. elokuuta Music for Kids: Aili Ikonen ja Antti Kujanpää

Espan lavalla on paljon ohjelmaa syyskuulle saakka. Heinäkuun lopussa esimerkiksi Jazz-Espa 27. 7 -1.8 ja heti sen jälkeen luvassa on Etno-Espa-päivät 3.-9.8.

Aaro ja Aada ovat kesätöissä Espan lavalla

Tervetuloa!

Yhteistyökumppanit: Savoy-teatteri, Ravintola Kappeli, Jazz Finland, Etno-Espa, Musiikin edistämissäätiö, MIL-Espa

Teksti: Sanna Heikkilä

Kommentoi