Yleinen savoylaiset

Flamencokitaristi maailman huipulta – Tomatito miksaa flamencoa ja jazzia

Tomatito esiintyy Savoyssa maanantaina 6.5. kello 20. Lippuja on vielä saatavilla.

Mies, karisma ja kitara, muuta ei tarvita, sillä heleä tai tumma kitara pystyy kertomaan kaikki tunteet. Maailman parhaaksi flamencokitaristiksi tituleerattu espanjalainen Tomatito eli José Fernández Torres esiintyy Savoy-teatterissa maanantaina 6.5. klo 20. Musiikissaan Tomatito eli ”pikku tomaatti” yhdistää flamencoa ja jazzia. Musiikki on hänen käsissään taipuisaa, eloisaa ja vahvasta tunnelmasta toiseen kuljettavaa. Miehen ikään ehtineessä (s. 1958) soittajassa on edelleen suuresti karismaa, niin kuin menestyneissä taiteilijoissa monesti.

Tomatito on keikkakalenterista päätellen hyvin suosittu Espanjassa eli hän todella on ”profeetta omalla maallaan”. Hän kiertää tällä hetkellä tiuhasti myös Eurooppaa erilaisissa kokoonpanoissa. Aikanaan hänet löysi Espanjasta kuuluisa kitaristi Paco de Lucía. Uransa alkupuolella Tomatito soitti kaksi vuosikymmentä flamencolaulaja Camarón de la Islan kanssa.

Tomatito on julkaissut kuusi soololevyä ja lukuisia muita levyjä. Hän on myös kehuttu laulu- ja tanssimusiikin säveltäjä. Viisi Grammy-palkintoa ja Latin Grammy -palkinto puhuvat puolestaan.

Leena Honkavaara

Kommentit

  1. Espanjanjassa vielä 70-80luvulla aitoa musaa myös flamencoa oskar ja sen veli soittivat tosi hyvin hardis baarissa torressa san miguelilla ois pitänyt tuoda pojat suomeen soittamaan se oli sitä nuoruus aikaa piti ja piti

Kommentoi