Yleinen savoylaiset

Lava on lastattu lastenteatterilla

Satu Sopanen ja Tuttiorkesteri saa lapset ja aikuiset laulamaan ja leikkimään.
Satu Sopanen ja Tuttiorkesteri saa lapset ja aikuiset laulamaan ja leikkimään.

 

Savoy-teatteri täyttyy iloisilla lauluilla, leikeillä sekä teatteriesityksellä, kun kulisseista esiin hyppäävät hurmaava kaksikko Viiru (Anna-Leena Sipilä) ja Pesonen (Seppo Halttunen) sekä tv:stä tuttu Satu Sopanen ja Tuttiorkesteri. Lastenviikonloppua vietetään 22.-23. marraskuuta. 

Viiru muuttaa kertoo oikeastaan lapsen ja aikuisen suhteesta, ja sen huumori puree myös aikuisiin”, esityksen ohjaaja Esko Vuorio toteaa.

Ukko Pesonen kyllästyy aamuvirkkuun Viiruun, joka herättää hänet liian aikaisin pomppimalla uudessa sängyssään. Eikö vanha mies saisi edes aamuisin nukkua rauhassa? Yhteisymmärrystä heräämisajoista ei synny, joten Viiru päättää muuttaa omaan kotiin. Mutta kuinka autuasta yksinasuminen itse asiassa on?

Sven Nordqvistin kirjaan perustuva Viiru muuttaa on jännitystä ja kohellusta pursuava esitys, joka on tarkoitettu koko perheelle. Tarina kertoo vanhasta miehestä, kissasta ja heidän välisestä ystävyydestään sekä yhteiselosta, jossa toisen tarpeet opitaan ottamaan huomioon. Se on hupaisa kekseliäisyydessään ja tarjoaa pureskeltavaa myös vanhemmalle katsojakunnalle.

Satu Sopasen laulu- ja leikkienergiaa

Savoy-teatterin lastenviikonloppu alkaa Satu Sopasen ja Tuttiorkesterin loihtimalla lastenlaulukarnevaalilla. Satu Sopanen johdattaa yleisön laulun ja leikin maailmaan.
”Esitys rikkoo perinteisiä raja-aitoja, sillä näillä karnevaaleilla miehetkin leikkivät”, Sopanen lupaa.

Esityksen kantavana voimana ovat tutut laulut. Ohjelmassa on myös muutama Sopasen oma sävellys. ”Katson vähän yleisön ikäjakaumaa lauluja valitessani, mutta Autonrämärokki tulee takuuvarmasti. Se on poikien suosikki”, Sopanen valottaa.

Näissä koko kansan juhlissa soi karnevaalimusiikki, jonka tarttuvaan menoon ei voi olla yhtymättä. Karnevaaleilla laulu raikaa ja takapuoli ei puudu penkissä.

Teksti: Jaana Vilkman

 

Annaleena Sipilä ja Seppo Halttunen esittävät Viirua ja Pesosta Keski-Uudenmaan Teatterin vierailuesityksessä VIIRU MUUTTAA.
Annaleena Sipilä ja Seppo Halttunen esittävät Viirua ja Pesosta Keski-Uudenmaan Teatterin vierailuesityksessä VIIRU MUUTTAA.

 

Satu Sopanen & Tuttiorkesteri: LAULUKARNEVAALIT lauantaina 22.11. klo 14, kesto noin 45 minuuttia, ikäsuositus alle 9-vuotiaille
LIPUT: http://www.lippupalvelu.fi/event/laulukarnevaalit-satu-sopanen-tuttiorkesteri-lippuja/143243

VIIRU MUUTTAA -näytelmä sunnuntaina 23.11. klo 14, kesto noin 40 minuuttia, ikäsuositus 3-12 -vuotiaille

LIPUT: http://www.lippupalvelu.fi/event/lastennaytelma-viiru-muuttaa-lippuja/144385

 

Savoy-teatterin lastenviikonlopun tuottaa Savoy-teatteri

Kommentoi