Yleinen savoylaiset

Saattaako Söndörgö suomalaiset hurmioon?

 

SÄKENÖIVÄSTÄ ILOTULITUKSESTA HILJENTYNEEN LIIKUTUKSEN ÄÄRELLE

 

 

photo: The Orbital Stranger Projects
photo: The Orbital Stranger Projects

Lavalla kolme veljestä, heidän serkkunsa ja lisäksi kaikkien paras kaveri – voiko yhtye sympaattisemmalta kuulostaa? Voi – kun kyseessä on huippulahjakas ja äärettömällä intensiteetillä ja suurenmoisella rentoudella esiintyvä Söndörgö.Yhtye tulee Unkarista ja päinvastoin kuin alueen useimmat muut artistit ja yhtyeet — se tuo konserttiyleisön eteen mm. vuosien saatossa lähes unohduksiin vaipuneet serbien ja kroaattien musiikkiperinteet, koukaten myös Makedonian kautta.

Yhtyeen tuore Tamburocket, Hungarian Fireworks -albumi keikkuu EBU:n maailmanmusiikkitoimittajien listan ykkösenä ja on saanut loistavat arvostelut myös meillä Suomessa (HS 8.10.2014).

Yhtyeen soitinarsenaali on vaikuttava: Áron Eredics – tamburat, darbuka, laulu Benjamin Eredics – tamburat, trumpetti, laulu Dávid Eredics – klarinetti, saksofoni, kaval, tamburat, laulu Salamon Eredics – harmonikka, paimenhuilu, hulusi, tamburat Attila Buzás – tamburat, tapan, laulu

Söndörgö, kuten muutkin Etnosoi!-festivaalin ulkomaiset vieraat – tulee Helsingin keikalle loistavasti lämmitelleenä, suoraan kiertueelta. Söndörgö räjäytti potin virallisella showcase-konsertillaan maailmanmusiikin alan suurtapahtuma WOMEXissa lokakuun lopussa. Salintäysi yleisö kiitti tätä iloisten miekkosten ryhmää seisaaltaan valtavin hurraahuudoin ja aplodein.

Päästäänkö Helsingissä samanlaiseen Söndörgö-hurmokseen?
Söndörgö lauantaina 8.11. klo Savoy-teatterissa, Liput 20/17 e

Savoy-teatterin lipunmyynnistä arkisin klo 12-14.30 ja 15-18, Lippuvaraukset kulttuurikeskuksen puhelinpalvelusta arkisin klo 12-18: p. 09 310 12000 (pvm), Nettiliput Lippupalvelusta (19,50-22,50 e): http://www.lippupalvelu.fi/event/etnosoi-sondorgo-unkari-lippuja/137185

Konsertti on Savoy-teatterin ja Etnosoi!-festivaalin yhteistuotanto

 

Kommentoi