Yleinen savoylaiset

Luomurockia

Vihdoin Suomessa nähdään Larkin Poe, amerikkalaisella juurimusiikilla ja popilla ilotteleva bändi, jonka musiikki on raikkainta luomurockia aikoihin. Vuonna 2009 perustettu Larkin Poe herätti suurta kiinnostusta yhteiskeikoilla Elvis Costellon kanssa ja ensimmäinen oma pitkä levy julkaistiin viime syksynä. Levy KIN on taitavasti eri genrejä ja tyylejä yhdistelevää musiikkia, jonka pohjalta löytyvä Roots Music, juurimusiikki, tunnetaan USA:ssa hyvin.

”Meillä on tunne, että Yhdysvaltojen juurimusiikkia rakastetaan ympäri maailman”, sanoo Rebecca Lovell, yhtyeen laulaja. ”Se on yksi syy, miksi viihdymme niin hyvin kiertueilla!”

Americana on nimitys laajalle määrälle amerikkalaista juurimusiikkia, johon kuuluu mm. country, folk, bluegrass, blues ja R&B. Rebecca kertoo, että Euroopassa heistä käytetään usein määritelmää American Roots band. ”Mutta kutsumme itse musiikkiamme Roots Rock´N´Rolliksi”.

Määritelmien sekamelskasta huolimatta Rebecca Lovell ja hänen siskonsa Megan tietävät tismalleen mitä tekevät ja haluavat kunnioittaa sekä juurimusiikin alkulähteitä että oman sukunsa perinteitä. Lovellin siskot ovat laulaneet ja soittaneet yhdessä koko ikänsä ja KIN-levylle myös tekivät laulut yhdessä. ”Kun panimme sisarelliset erimielisyydet sivuun ja teimme päätöksen yhdessä kirjoittamisesta, se olikin helppoa. Laulujen tekoon meni vain muutama viikko. Olemme toistemme sielunjatkeet ja musiikillisesti löytäneet oman äänemme,” he kuvailevat.

Larkin Poe kunnoittaa juurimusiikkia myös käyttämällä taidokkaasti eri instrumentteja. Rebecca soittaa mandoliinia ja kitaraa ja Megan dobroa ja lap steel-kitaraa, molemmat myös laulavat. Lap steeliä pidetään usein sylissä, mutta Megan käyttää erityisiä valjaita, jotta voi liikkua lavalla. ”Ystäväni terästehtaalla teki minulle nämä valjaat, kun en mistään löytänyt sopivaa telinettä,” Megan kertoo. ”Ja joka keikalla joku tulee kysymään niistä!”

Ensimmäinen kerta Suomessa herättää siskoissa suurta uteliaisuutta. Etenkin heitä kiinnostaisi ehtiä nähdä kaunista, koskematonta luontoa. ”Ja lakkoja. Teillä kuulemma kasvaa niitä”, Rebecca innostuu. ”Me suorastaan rakastamme lakkoja!”

Larkin Poe Savoyssa sunnuntaina 19.4. klo 19

http://www.savoyteatteri.fi/tapahtuma/DECFA9F8C67D15E80EE2C6C8FAA3265F/fi/Larkin_Poe

 

Kuuntele:

https://www.youtube.com/watch?v=F0kHPjZfaWc

Larkin Poen kotisivu: www.larkinpoe.com

Lue myös:

http://www.city.fi/opas/larkin+poe+ja+syvan+etelan+juuret/8680

http://www.americansongwriter.com/2014/10/larkin-poe-family-ties/

http://www.guitarworld.com/acoustic-nation-larkin-poe-s-megan-lovell-lap-steel-video-and-exclusive-interview

 

Kommentoi