Yleinen savoylaiset

Taiturin sävelin

Huippukitaristi Raul Mannola julkaisee jo kymmenennen levynsä tänä keväänä ja juhlistaa tapahtumaa Savoyssa 24.4. Mukana levynjulkistamiskeikalla on kahdeksan espanjalaistaiteilijan ryhmä ja lavalla nähdään myös flamencotanssia.

”Tulossa on paremminkin kaksi konserttia yhdessä”, Raul kertoo. ”Ensimmäinen osa kuvastaa uraani kitaristina, ja siinä flamenco leikittelee jazzin ja maailmanmusiikin, kuten intialaisen musiikin kanssa. Minut tunnetaan flamencomuusikkona, mutta taustallani on jazz-musiikki. Haluan tuoda esille omia juuriani ja kertoa matkastani taiteilijana”, Raul kuvailee.

Raul aloitti hyvin nuorena jazz-kitaralla, kunnes flamenco vei hänet mukanaan. 80-luvulla hän asui Andaluciassa, jossa perinteinen flamenco eli vahvana. ”Flamenco oli kokonainen elämäntapa, ei ainoastaan taidelaji”, Raul selittää. ”Se oli kaikessa arjessa mukana”.

Konsertin toinen puoli on Raulin mukaan puhtaasti flamencoa, jossa nähdään myös Eleonora Bayazin tanssia. Madridissa asuva Raul on seurannut kiinnostuneena pohjoismaista nykyflamencoa, mutta kertoo, että itse nauttii flamencosta, jossa sen juuret ovat vahvasti läsnä. ”Minulle on tärkeää, ettei menetä identiteettiä”, Raul sanoo. ”Flamencon oman värin ja oman luonteen on oltava läsnä, ytimen ja aromin. Nykyflamenco on enemmänkin tanssiteatteria; me teemme aivan erilaista musiikkia.”

Raul Mannola on asunut jo pitkään Espanjassa mutta keikkailee Suomessa pari kerran vuodessa. Madridissa hän opettaa konservatoriossa ja säestää myös tanssijoita. Raul kertoo pitävänsä opettamisesta, koska oppilaat ovat erittäin hyviä. ”Opetustyö on hieno prosessi. Siinä opettajakin oppii”, Raul sanoo.

Raul Mannola – 40 vuotta kitaraa Savoyssa pe 24.4. klo 19

http://www.savoyteatteri.fi/tapahtuma/9C523D1D9ABFD360EA2B3555401DDF92/fi/Raul_Mannola_40_A_os_de_Guitarra-_40_Vuotta_Kitaraa

Raul-Mannola2013 (2)

Raul Mannolan kotisivut: www.raulmannola.com

Lue lisää Raul Mannolasta: http://www.finlandia.es/public/default.aspx?contentid=254019&culture=fi-FI

Kommentit

Kommentoi