Yleinen savoylaiset

Margaret Chon raju Stand Up ottaa kantaa ja viihdyttää

”Monet ovat sanoneet, että olen antanut heille rohkeutta tulla ulos kaapista tai auttanut heitä synkkien aikojen läpi.”

Margaret Cho esiintyy Savoy-teatterissa 3.12.2015
Margaret Cho esiintyy Savoy-teatterissa 3.12.2015

Amerikkalainen koomikko, näyttelijä, muotisuunnittelija, kirjailija ja laulaja- ja lauluntekijä Margaret Cho palaa Suomeen vuoden tauon jälkeen uudella psyCHO-stand-up -kiertueellaan 3. joulukuuta.
Margaret Cho on vihainen maailman tilanteesta ja ei pelkää näyttää sitä. Raskaammatkin aiheet muuttuvat komediennen käsittelyssä sellaisiksi, että niille voi nauraa.

.

Cho on avoimesti queer eli yksilö, joka ei määrittele identiteettiään tai suuntautumistaan tarkkojen kaavojen mukaan. Isona osana showta ovat tribuutit komedian isälle ja äidille, hiljattain menehtyneille Robin Williamsille sekä Joan Riversille, jotka molemmat Cho tunsi henkilökohtaisesti.

.
Taiteilijan mukaan yleisö on ottanut uuden kiertueen vastaan ”mahtavasti”.
”Shown teemat ovat todella ajankohtaisia, ja minulla on ollut todella hauskaa. Elämme maailmanlaajuisesti hyvin poliittista aikaa, ja olen todella ylpeä siitä, että saan olla mukana tässä liikehdinnässä.”

Rohkeutta olla oma itsensä

.
Cho tietää olevansa esikuva ja rohkaisija:
”Monet ihmiset ovat sanoneet, että olen antanut heille rohkeutta tulla ulos kaapista tai että olen auttanut heidät synkkien aikojen läpi. Olen kuullut paljon tällaisia tarinoita, ja se on todella parantava kokemus.”
Chon mukaan hänen työnsä on myös outoa, vaikeaa ja väsyttävää. Hän mainitsee erityisesti sosiaalisen median kärkevine mielipiteineen.
”En tiedä miksi yritän muuttaa ihmisten ajattelua, mutta jotkut ovat vaan niin homofobisia, seksistisiä ja rasistisia, että minusta tuntuu että minun on puututtava asiaan.”

Suomi ja kalasäilykkeet

.
Margaret Cho vieraili Mother-esityksellään Suomessa viime vuonna. Esityksen lisäksi hän ei juuri ehtinyt nauttia Helsingistä, mikä jäi harmittamaan häntä.
”Ehdin kuitenkin tuolloin syödä paikallisen jouluaterian, joka sisälsi paljon erilaisia säilöttyjä kaloja. Pidin kaikesta kuten esimerkiksi säilötystä sillistä. Toivottavasti olen tällä kertaa Suomessa pidempään ja saan pidettyä paikan päällä vähän hauskaakin.”

.
Jos Margaret Chon huumori uppoaa, ei tarvitse tyytyä pelkästään tulevaan keikkaan. Lisää on luvassa Netflix-palvelussa, jossa Margaretin roolisuoritusta voi katsella Drop Dead Diva -draamakomediasarjassa. Sarja kertoo pinnallisesta mallista Debistä joka kuolee auto-onnettomuudessa, painaa taivaassa tietokoneen Palaa-nappulaa ja tupsahtaa takaisin maan päälle, mutta eri kehoon. Uusi keho kuuluu menestyksekkäälle ja pluskokoiselle lakinaiselle Janetille. Debillä on edessään monta inhimillistä oppituntia. Margaretilla on sarjassa iso rooli Janen assistenttina. Cho esittää sarjassa myös musiikkiaan, sillä hänen hahmonsa Teri tavoittelee seuraavan Lady Gagan titteliä Lady Bodacious -artistipersoonallaan.
Minkälainen kokemus sarjan teko oli?

.
”Se oli hauskaa. Tutustuimme näyttelijäkaartin kanssa hyvin ja tapaamme yhä usein. Olimme poissa omasta tutusta ympäristöstämme kuvatessamme Atlantassa. Sarja on mielestäni loistava. Sen viesti on , että kehomme koko ei määritä sitä, kuinka kauniita olemme.”

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jasmin Gröhn haastatteli Margaret Chota puhelimitse syyskuussa 2015.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Marget Cho: The psyCHO Tour: There’s No I In Team, But There’s a CHO in Psycho
Torstaina 3.12.2015 klo 20.00
Liput alk. 36/32 euroa

.
Lippuvaraukset kulttuurikeskuksen puhelinpalvelusta arkisin
klo 12-18: puh. 09 310 12000 (pvm). sekä Lippupalvelusta
http://www.savoyteatteri.fi/tapahtuma/639B3D447F71E007A98066959B9D4CB3/fi/Margaret_Cho
Savoy-teatteri, Kasarmikatu 46-48, Helsinki

Kommentoi