Yleinen savoylaiset

Miksi Savoy avaa ensimmäisten joukossa?

Avaamme Savoyn tauon jälkeen italialaisella elokuvamusiikilla. Mikä olisi tunnevoimaisempaa kuin Nino Rotan nostalginen tai Ennio Morriconen spagettiwesternien musiikki. Konsertissa kuullaan musiikkia muun muassa elokuvista La strada, Amarcord, La dolce vita, Romeo ja Julia, Cinema paradiso, Huuliharppukostaja, Suuri gangsterisota ja Kourallinen dollareita.

Moni esiintymispaikka ei ole vielä kertonut avaavansa oviaan yleisölle kesäkuussa, nyt kun se tulee taas mahdolliseksi. Savoy-teatteri sulki maaliskuussa ovensa ensimmäisten joukossa, kun hallitus määräsi yli 500 hengen tapahtumat kielletyiksi. Pian me avaamme – ensimmäisten joukossa.

Savoy-teatteriin mahtuu 750 hengen yleisö. Kun kesäkuussa voimaan tuleva yleisörajoitus nousee tiukimmankin tulkinnan mukaan 50 henkeen, päätimme ryhtyä toimeen. Suureen saliimme pystymme sijoittelemaan ihmiset turvallisen välimatkan päähän toisistaan.

Olemme tehneet ensimmäistä julkista konserttiamme varten turvallisuussuunnitelman. Koska haluamme avata Savoyn hallitusti ja varovaisesti, otamme ensimmäiseen konserttiin enintään 40 hengen yleisön. Järjestyksenvalvojat ohjaavat ihmiset suoraan saliin, ja tällä kertaa konsertissa ei ole väliaikaa. Siivousta on tehostettu: muun muassa aulatilat putsataan ennen esitystä sekä uudestaan sen aikana.

Konsertista poistutaan turvavälein, ja yleisön ei tarvitse koskea oviin tai kahvoihin. Halutessaan yleisön jäsenet saavat toki suojautua vaikkapa kasvomaskein.

Kuvassa vas. Seppo Kantonen, Päivi Loponen-Kyrönseppä, Ville Herrala, Markus Ketola, Ville Vannemaa ja Tero Saarti.

Mutta miksi kaikki tämä vaiva?

Savoy-teatterin ydintoimintaa ovat elävän musiikin konsertit. Kun näköpiirissä ei vielä ole täysin koronavapaata aikaa, lähikuukausien vaihtoehtoina on pitää Savoy kokonaan kiinni tai avata se hallitusti ja pienimuotoisesti.

Me valitsimme avaamisen.

Jotta onnistumme turvallisesti, tarvitsemme hyvää yhteistyötä jokaisen yleisön jäsenen kanssa. Mikäli sinulla on pieniäkin flunssan tai muita koronaan viittaavia oireita, älä missään nimessä osallistu tapahtumaamme. Tarvittaessa voit palauttaa liput ja saada rahasi takaisin, ilman lääkärintodistusta. Huomaathan, että lipun hintaan sisältyviä palvelumaksuja ei palauteta.

Muista kunnioittaa toisten yleisön jäsenten tilaa, pidä reilut turvavälit. Aivasta ja yski hihaan, huolehdi käsihygieniasta.

Jatkamme tästä eteenpäin Savoy-teatterissa sekä virtuaalisesti että elävän musiikin yleisötapahtumin. Aika entinen ei palaa, mutta voimme yhdessä löytää hyviä keinoja nauttia kulttuurista, taiteesta ja elävän musiikin taikavoimasta.

Tervetuloa Savoy-teatteriin!

Päivi Loponen-Kyrönseppä, Savoy-teatterin johtaja

Nino Rota – Ennio Morricone
Italialaista elokuvamusiikkia

Savoy-teatterissa 3.6.2020 klo 18 (loppuunmyyty), lisäkonsertti klo 16
UMO Helsinki Ensemble: Tero Saarti, trumpetti ja sovitukset sekä ohjelmiston suunnittelu
Ville Vannemaa, saksofoni, Seppo Kantonen, piano, Ville Herrala, basso ja Markus Ketola, rummut

Lipunmyynti klo 16 lisäkonserttiin alkaa perjantaina 22.5.2020 klo 14.00 Lippu.fi

Kommentoi