Yleinen savoylaiset

Rajaton kevät

Lauluyhtye Rajattoman konsertissa Savoy-teatterissa 13.3. kuullaan sekoitus vanhaa ja uutta musiikkia

Lauluyhtye Rajaton perustettiin kaksikymmentäkolme vuotta sitten, vuonna 1997. Levyttämään yhtye pääsi vasta muutamaa vuotta myöhemmin ja ensimmäinen levy julkaistiin vuonna 2000. Levyn julkistamiskonsertti pidettiin Savoy-teatterissa, jonne Rajaton on palannut aina uudestaan ja uudestaan. Nyt he ovat täällä taas. Perjantaina 13. pidettävässä konsertissa tullaan yhtyeen tyylille uskollisesti kuulemaan hyvin monenlaisia lauluja. Painotus on uudemmassa tuotannossa, mutta mukana on myös sopiva annos ikisuosikkeja. Perjantain konsertissa tullaan lisäksi kuulemaan joukko aivan uusia sävellyksiä, joista Savoyn yleisö pääsee nauttimaan ensimmäisenä. Tämä sopii oivasti yhtyeen tavoitteeseen konserteissaan samanaikaisesti täyttää yleisön odotukset ja yllättää heidät.

Rajaton koostuu kuudesta laulajasta. Vasta vuodesta 2018 mukana ollutta Aili Ikosta lukuun ottamatta on yhtyeen kokoonpano pysynyt muutamaa lyhyttä välihyppyä lukuun ottamatta samana alusta saakka. Näin pitkän ajan kuluessa, työssä jossa ollaan todella tiiviisti yhdessä ovat yhtyeen jäsenet oppineet tuntemaan toisensa varsin hyvin. Tämän pienen yhteisön tavoitteena on saada jokaisen jäsenen ääni kuuluville ja kaikkien panos käytetään mahdollisimman hyvin yhtyeen hyväksi.

Rajaton kiertää jatkuvasti niin kotimaassa kuin ulkomailla. He palasivat tammikuussa Yhdysvalloista ja marraskuussa yhtye vieraili kolmen viikon verran Japanissa. Vaikka konsertteja tehdäänkin paljon, niin niiden vastapainoksi pidetään myös pidempiä vapaita.

Jatkuva kiertäminen lentokoneineen ja hotelleineen on niin henkisesti kuin fyysisesti rasittavaa. Sairauksilta pyritään välttymään käsihygienialla, lepäämällä tarpeeksi ja välttämällä rasittamasta sitä kaikkien tärkeintä eli ääniä. Kaikista varotoimista huolimatta on kuulemma äärimmäisen harvinaista, että kaikki yhtyeen jäsenet olisivat samaan aikaan täysin terveitä.

Rajattoman konsertti Savoy-teatterissa 13.maaliskuuta on osa yhtyeen keväistä kotimaan kiertuetta. Kesällä on luvassa joitakin festivaaleja niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Syksyllä Rajaton palaa taas Yhdysvaltoihin, tuolloin luvassa ovat mm. vierailut Pittsburghin ja Coloradon orkesterien solistina. Joulun sitten taas aikanaan saadessa vuorossa ovat perinteiset joulukonsertit, joiden yhdeksi vakio esiintymispaikaksi on muodostunut Savoy-teatteri.

Rajaton

Essi Wuorela (sopraano), Aili Ikonen (sopraano), Soila Sariola (altto), Hannu Lepola (tenori), Ahti Paunu (baritoni). Jussi Chydenius (basso)

Lisätietoja konsertista

Liput alkaen 33,50 €


Kommentoi