Yleinen savoylaiset

Reuben Kaye: ”Helsinki ei petä”

Toista kertaa Suomeen esiintymään saapuva Reuben Kaye muistaa ensimmäiseltä Suomen vierailultaan erityisesti upeat miehet, hyvän ruoan ja Savoy-teatterin mahtavan yleisön.

Photo by Matchless Snapshots
Photo by Matchless Snapshot

”En malta odottaa että pääsen takaisin Helsinkiin!”

Reuben Kaye on Savoy-teatterissa ensimmäistä kertaa esitettävän ainutlaatuisen Viva Las Divas – Kitsch Cabaret show’n yksi upeista hahmoista. Australialainen kabaree- ja burleskitähti on kuuluisa häikäilemättömyydestään: “esiintyjä joka on valmis astumaan sinne minne enkelit eivät seuraa”, Aussie Theatre.

”En yhtään tiedä mitä tuleman pitää! Show’n artistit voivat vaihtaa biisiä sekunnissa. Meillä on musiikkia jokaiseen lähtöön: poppia, rockia, swingiä, big bandiä ja musikaalimusaa!” Kaikki esiintyjät ovat monipuolisuudessaan ällistyttäviä ja improvisaatiossaan yllättäviä, lisäksi aivan sensaatiomaisia laulajia!

Kitsch Cabaret antaa tyylilajina esitykselle rajattomat mahdollisuudet. Lontoon kuuluisassa kabareekulttuurissa instituutioksi muodostunut kitsi ylistää taidemuodon historiaa ja kaikkia sen synnyttämiä upeita karaktääreja, eikä Viva Las Divas ole tästä poikkeus. Lavalle nousee mitä hulvattomampia, irvokkaampia ja räiskyvämpiä hahmoja: loputtomasti toinen toistaan käsittämättömämpiä asuja, miljoonia paljetteja, taivaisiin yltäviä peruukkeja, korkkareita sekä tietysti terävää huumoria.

Se, minkälaisiksi esitykset lopulta muodostuvat, on paljon myös yleisöstä kiinni: ”Luotamme, että yleisö tuo esityksiin niiden tarvitseman kipinän”. Viva Las Divas – Kitsch Cabaret -esityksissä yleisö pääsee varmasti mukaan tanssimaan. Reuben on innoissaan päästessään takaisin Savoy-teatteriin, sillä edellinen huippusuosittu An Evening of Burlesque –esitys oli täydellinen menestys. ”Yleisö oli fantastinen!”

Reuben Kaye Wine Pour High Res

I was born in the wagon of a travelling show. Mama used to dance for the money they’d throw.. Hang on. Those are Cher lyrics.  Sorry! I get confused.”

Kysyttäessä Reubenin matkasta kabareen maailmaan hän hämmentyy lausumaan Cherin lyriikoita Gypsies, Tramps and Thieves. Todellisuudessa Reuben opiskeli maineikkaassa Victorian College of Artsissa, vaikka onkin nuoresta asti kokenut olevansa liikaa perinteiselle teatterille ja musikaaliperinteelle: ”Opettajat aina käskivät minun hillitä itseni ja käyttäytyvän siivommin”. Reuben muutti sittemmin Lontooseen musikaaliuran perässä, mutta nähtyään ensimmäistä kertaa kuuluisan kitsch kabaree esityksen Madam Jojo’s taiteilijan ura otti uuden suunnan: ” kaikki se dekadenssi, huumori, musiikki, kostyymit ja seksikkyys – olin välittömästi koukussa.” Loppu on historiaa.

Viva Las Divas – Kitsch Cabaret Savoy-teatterissa 26.11, 27.11 ja 28.11 klo 19!

Esiintyjät: Mzz Kimberley, Topsie Redfern, Maddisson Lee, Angie Brown, Edd Muir, Reuben Kaye

Liput Lippupalvelusta

Kommentoi