Artikkelit Aino Jääski

Savoy suosittelee – jouluelokuvia

Uusien rajoitusten puitteissa joulun valmistelut ja tunnelmointi saattavat tuntua turhalta. Monelle tämä joulu voi olla hyvin erilainen nyt, kun isot perhejuhlat ja kokoontumiset eivät ole suotavia ja perinteiset joulujuhlat ovat peruttu. Tässä on Savoy-teatterin tuotantoassistentin Aino Jääskin jouluelokuvien suosikkilista tuomaan joulumieltä kaikille. Meidän listamme koostuu TV:n ja suoratoistopalveluiden elokuvista. Listalla on klassikoita, perheen suosikkeja ja elokuvia aikuiseen makuun.

1.Elf (2003) // Netflix

Elf on komedia-/fantasiaelokuva, jonka ohjasi Jon Favreau ja pääosassa näyttelee Will Ferrell. Elokuva kertoo Buddystä, joka pienenä vauvana kömpi joulupukin lahjasäkkiin. Salamatkustaja huomattiin vasta, kun joulupukki oli saanut lahjat jaettua ja palannut Pohjoisnavalle. Koska Buddy oli orpo, päätti Tonttupappa kasvattaa Buddyn tontuksi, kertomatta hänelle että hän on ihminen.

2. The Christmass Chronicles 1&2 (2018 ja 2020) // Netflix

The Christmass Chronicles on joulun komediaelokuva. Elokuvat on ohjannut Clay Kaytis ja pääosaa näyttelee Kurt Russell. Juoni seuraa kahta lasta, Katea ja Teddyä. He huomaavat Joulupukin ajamassa lahjarekeään ja päättävät hypätä hänen mukaansa. Reki kaatuu, ja joululahjat menetetään. Jouluaamun lähestyessä lasten ja Joulupukin tehtävä on pelastaa joulu toimittamalla kaikki lahjat ajoissa.

3. Joulupukki ja noitarumpu (1996) // YLE Areena ja YLE2 24.12. klo 12.35

Joulupukki ja noitarumpu perustuu Mauri Kunnaksen vuonna 1995 julkaistuun samannimiseen lastenkirjaan. Lukiessaan joululahjatoiveita Joulupukki saa erikoisen kirjeen. Kirje sisältää joululahjatoiveen Vekara-nimiseltä pojalta. Joulupukki ei saa selvää kirjeestä, joten hän päättää yhdessä Nooran ja Villen kanssa selvittää kirjeen toiveen.

4. Love Actually (2003) // Nelonen 9.12. klo 22

Love Actually on romanttinen joulukomedia. Elokuva ajoittuu viidelle viikolle joulun alla ja kertoo kymmenen keskeisen henkilöhahmonsa kokemuksista, jotka kietoutuvat eri tavoin toisiinsa.

5. Joulutarina (2007) // Nelonen 24.12. klo 14.10

Koskettava koko perheen jouluelokuva, joka kertoo Joulupukin tarinan alusta alkaen. Kaikki alkaa vuosisatojen takaa eräästä joulusta, jolloin pieni Nikolas-poika menettää perheensä.

6. Ihmeellinen on elämä (1946) // YLE Teema Fem 25.12. klo 13.10

Ihmeellinen on elämä on Frank Capran ohjaama yhdysvaltalainen draamaelokuva klassikko vuodelta 1946. Elokuva kertoo amerikkalaisesta pikkukaupungista ja itsemurhan partaalle ajautuneesta miehestä, joka saa tilaisuuden nähdä elämänsä uudessa valossa.

7. Joulumaa (2017) // YLETV1 25.12. klo 21.45

Joulumaa on Inari Niemen ohjaama ja käsikirjoittama draamaelokuva. Viisikymppinen Helena aikoo viettää yksin ensimmäisen joulun eronsa jälkeen. Helenan ystävätär Ulli saa kuitenkin houkuteltua hänet jouluksi farmille, jota isännöi nuori maatilayrittäjäpariskunta. Isäntäväellä riittää kuitenkin ongelmia niin tilantöissä kuin parisuhteessaankin.

8. A Bad Moms Christmas (2017) // Netflix ja AVA 26.12. klo 21

A Bad Moms Christmas on amerikkalainen joulu komedia. Juoni seuraa kolmea äitiä (Mila Kunis, Kristen Bell ja Kathryn Hahn), jotka saavat omat äitinsä vierailulle joululoman aikana ja ongelmilta ei säästytä.

Tässä on vain poimintoja joulunajan elokuvatarjonnasta. Tarjolla on myös paljon muita elokuvia, joten selatkaa vain ohjelmistoja ja nauttikaa joulunajan tunnelmoinnista!

Aino Jääski

Kommentoi