Yleinen savoylaiset

Viikko Savoyssa O2

Elämä Kasarmikadulla alkaa omalta osaltani asettua uomiinsa. Arki on tullut. Työnkuva alkaa selkeytyä, ja olen jo ehtinyt oppia uusia asioitakin. Uudet opit koskevat lähinnä nykyaikaisen viestinnän perusasioita eli FaceTwitterGramia. Näissä taidoissa minun on myönnettävä olevani melkoinen tumpula. Kyllä se tästä.

ILOISET KOLME PÄIVÄÄ BURLESKIN PARISSA

Viime viikon odotetuin tapahtuma minulle henkilökohtaisesti oli An Evening of Burlesque -seurueen kolmipäiväinen vierailu harmaassa Helsingissä.

Tässä välissä minun täytyy tehdä tunnustus. Olen kulturellisesti rajoittunut. Ennen viime viikonloppua en ollut nähnyt ainuttakaan burleskiesitystä. Olen nyt karistanut yhden ennakkoluuloni ja yhtä taidekokemusta rikkaampi.

Burleski-ryhmän jäsenet toivat mukanaan todella iloisen ja pirteän tuulahduksen tämän synkeän vuodenajan ikävään. Porukka pöllähti paikalle torstai-iltapäivänä suoraan kentältä. Osa oli joutunut heräämään jo aamuviideltä Britanniassa. Väsymyksestä huolimatta Savoyhin saapui iloa ja intoa puhkuva joukkio mukanaan jättimäinen röykkiö matkalaukkuja, joista suurin osa sisälsi esitysrekvisiittaa.

Kymmenhenkinen ryhmä vietti Savoyssa koko torstaipäivän ja -illan ilman kunnollista ruokataukoa.

Hotelliin he pääsivät vasta esityksen jälkeen, puoli yhdentoista maissa, yhä iloisina, oletettavasti esityksen adrenaliiniryöpyn pystyssä pitäminä.

Itse esitys, jota pääsin katsomaan, oli sekoitus kabareeta ja burleskia. Mukana oli, totta kai runsaasti puolialastomia ihmisiä (molempia sukupuolia), taikuutta, klovneriaa, akrobaatteja, mies ilmapallossa ja paljon muuta. Yleisö eli täysillä mukana ja myös osallistumaan ”joutuneet” yleisön jäsenet näyttivät nauttivan illasta.

NIMITYKSIÄ

Kulttuurituottaja Sirpa Hynninen

Vaikka burleski-ryhmän vierailu olikin riemastuttava, viime viikon huimin uutinen Savoyssa oli kuitenkin uuden vakinaisen kulttuurituottajan nimitys: teatteriin on pitkän odotuksen jälkeen saatu täysiaikainen, täysipäinen ja sympaattinen tuottaja, Sirpa Hynninen. Onnea, Sirpa!

Savoy-teatteri – kaikkea paitsi yhdentekevää

Kommentoi