Tuottaja Liisa Eerola Savoy-teatterin katsomossa
Artikkelit Liisa Eerola

Tuottaja eksyi Savoyn varastoon

Liisa Eerola kertoo ensimmäisen viikon tunnelmistaan Savoy-teatterissa.

“Olen ollut tonttuna, valaisinkokoonpanijana sekä Disneylandin kioskimyyjänä, joten eiköhän nämäkin kuviot tule pian tutuiksi.” 

Maanantaina astelen Espalanadin puiston poikki Kasarmikadulle. Paikalle on helppo löytää Savoy-teatterin valokyltin loistaessa jo kaukaa. Olo on yhtä aikaa innostunut ja jännittynyt. Tästä se lähtee, tuotantotyöt kulttuurin parissa.  

Olen tehnyt tapahtumatuotantoja jo vuosien ajan, mutta kulttuurin puolella tämä on ensimmäinen kerta. Mietin entisiä työpaikkojani samalla kun avaan Savoy-teatterin oven. Olen ollut mm. tonttuna, valaisinkokoonpanijana sekä Disneylandin kioskimyyjänä, joten eiköhän nämäkin kuviot ja käytännöt tule pian tutuiksi. 

Onneksi pääsen koronasta huolimatta ensimmäisenä päivänä Savoy-teatterille eikä töitä tarvitse aloittaa etänä! Päivi Loponen-Kyrönseppä esittelee minulle talon ja kertoo vuorotellen tarinoita ja käytänteitä. Teatterissa ei juuri muita tällä hetkellä olekaan, koska esitykset ovat koronan vuoksi tauolla kuun loppuun. Ihastelen kaunista aulaa ja salia ja mietin, miten hienoa on, että saan olla näin esteettisessä paikassa töissä. 

“Yritän tehdä tuttavuutta Onnin kanssa, mutta Onnin mielestä ei ole vielä aika kaveerata.”

Avaan koneen ja ryhdyn järjestelmä- ja käyttäjätunnusrumbaan. Kaupungilla työskennellessä saa oikeiden työkavereiden lisäksi kasan virtuaalityökavereita. On Onnia, Elistä, Kostia ja ties ketä. Nämä ovat kovin vähäpuheisia kavereita, mutta varsin tarpeellisia työssä. Kyseessä ovat siis erilaiset kaupungin työkalut, joiden nimet ovat pääosin lyhenteitä. Yritän tehdä tuttavuutta Onnin kanssa, mutta Onnin mielestä ei ole vielä aika kaveerata. Tilavarausjärjestelmä Eliksen kanssa natsaa ja ystävyytemme on valmis alkamaan heti! 

Tapaan muut kollegani koronan vuoksi Teamsissa. On mukavaa nähdä kaikkien kasvot ja kuulla, kuka tekee mitäkin. Kollegat vaikuttavat avuliailta ja toimeliailta. Nopeasti käy selville, että työtä riittää, ja oma-aloitteisuuden ja omien kysymysten merkitys on suuri. Vastuullani tulee olemaan mm. Espan lava. Alan ottaa sitä haltuun mahdollisimman pian. Kirjaan kynä sauhuten asioita muistivihkoon ja yritän painaa mieleeni, kuka tekee mitäkin ja mistä mitäkin löytyy. 

Työpäivät hurahtavat alusta asti nopeasti Teams-palavereiden ja erilaisten selvitys- ja suunnittelutöiden merkeissä. Loppuviikosta pääsen vielä kahtena päivänä teatterille. Päätän tutustua taloon omin päin. Lähden reteästi kävelemään lavalle ensimmäisestä sopivasta ovesta ja päädyn varastoon. Opeteltavaa riittää näemmä paitsi työtavoissa, itse työssä, myös fyysisessä työympäristössä. Loppupäivästä kävelen jo oikeaa reittiä aulasta toimistotiloihin. Hyvä tästä tulee! 

Tuore Savoy-teatterilainen Liisa Eerola on löytänyt tiensä varastosta lavalle.
Tuore Savoy-teatterilainen Liisa Eerola on löytänyt tiensä varastosta lavalle.
Kuvat: Sari Huotari
Liisa Eerola

Kommentoi