Artikkelit savoylaiset

Rakkaudella, Savoy

Rakkaudella, Savoy

”Juu! Ensitreffit viime syksynä ❤️ The Mystery of the Bulgarian Voices & Lisa Gerrard ❤️. ”

Pyysimme yleisöltä muistoja Savoy-teatterista, kiitos kaikille muistonsa jakaneille!

Savoy-teatteria on viesteissänne muisteltu aina 50-luvulta saakka. Tuolloin Savoy toimi elokuvateatterina, mutta muutakin ohjelmaa tarjottiin.

1950-60 luvuilla Savoyssa pidettiin myös muotinäytöksiä. Eräässä kuuluttajana Arnold von Groytz ja sekä lauluesityksiä mm. Veikko Tyrväinen.

”Vuosikymmenten aikana tullut nautittua niin nykysirkusta kuin miehekästä tanssia taikka erilaisia musiikin rytmejä ympäri maailman kotimaata unohtamatta. Vaikea valita sitä parhainta, mutta aika ylitsepääsemätön esitys, kokemus niin eri aisteille puvustuksesta lähtien oli Minna Tervamäki & Kimmo Pohjosen yhteinen teos Bright Shadow.”

”Niitä on tosi monta konserttia, jotka ovat jääneet mieleeni: Jarkko Aholan My Way, UMO, Mambo italianot, Juha Tapio, Back to the Sixties -konsertit jne… Savoy-teatteri on aina ollut minun lempiteatterini. Kiitos❣!!!!!!!!!!!!!!”

Ennen oli esiintyjienkin elämä hurjempaa, mikäli on uskominen 1980-luvun lopun muistelua:

”Markku Pirin muotinäytös -89, oltiin esiintymässä Keinäsen Marden johdolla puolikas Model Choicen kundijengistä yks ilta ja koko ..tun päivä käytiin Kallessa välibisseillä (treenien välissä). Illemmalla oltiin koko jengi ihan saatanan jurrissa, mut kivaa oli. Samuli Edelmann viihdytti backstagella.”

Striimaukset Savoysta yleistyvät

Eräässä kirjoituksessa valitettiin, että kirjoittaja ei ollut ehtinyt varata lippuja vain 40 henkilöä vetäneeseen UMO Helsinki Ensemblen Nino Rotan ja Ennio Morriconen musiikkia sisältäneeseen konserttiin. Tälle kirjoittajalle voimme lohduksi todeta, että konsertti on katsottavissa Helsinki-kanavalla 12. kesäkuuta alkaen. www.helsinkikanava.fi

Striimaukset tulevat olemaan osa Savoyn uutta strategiaa. Teatterin johtajan Päivi Loponen-Kyrönsepän mukaan korona-aikana Savoyssa on tehty nopea digiloikka ja myös hiottu strategiaa:

”Haluamme jatkossa palvella yleisöä sekä paikan päällä että verkossa. Savoyn blogi laajenee mediaksi, josta voi seurata konsertteja, kuunnella musiikkia, käydä keskustelua ja lukea taiteilijahaastatteluja tai vaikkapa taide-esseitä.”

Katsoitpa tulevaisuudessa Savoy-teatterissa järjestettäviä moninaisia tapahtumia paikan päällä tai striimattuina, me täällä Savoyssa toivomme saavaamme olla osa helsinkiläisten ja muun Suomen vapaa-aikaa, ja olla omalta osaltamme luomassa uusia, kestäviä muistoja.

Teksti: Esko Rautakorpi

Savoyn aula, elokuvateatterin avajaiset 1937

Katso tästä lauluyhtye Rajattoman konsertti Savoyssa 1.5.2020: https://bit.ly/2UalP2H

Kommentoi